Harddisk-behovet topper forsyningen

Harddisk-behovet topper forsyningen

Seagate forventer at etterspørselen etter harddisker vil overgå forsyningen i 2012.

Harddiskprodusenten Seagate Technology kunngjorde i forrige uke de foreløpige resultatene for selskapets andrekvartal, som ble avsluttet 30. desember.

Seagate solgte rundt 47 millioner harddisker i andre kvartal, og forventer en samlet omsetning på mellom 3,1 og 3,2 milliarder dollar for perioden.

Rundt 700 000 harddiskene er fra Samsung, som Seagate kjøpte i desember, og resultater omfattene også Samsungs driftsresultater.

Harddiskmangel

I en pressemelding i forbindelse med resultatene skriver selskapet at de frykter at etterspørselen etter harddisker i 2012 vil overgå forsyningen. Årsaken er ødeleggelsene etter oversvømmelsene i Thailand i fjor. Selskapet forventer imidlertid at prisene vil imidlertid forbli relativt stabile.

- Knappheten på tilgjengelige exabyte (den samlede lagringskapasiteten) vil være større enn knappheten på enheter. Resultatet er at prisingen vil forbli stabil, skriver Seagate.

Intel legger i sin siste spådom opp til at harddiskmangelen vil vedvare frem mot første kvartal 2013 før produksjonsnivået normaliseres i løpet av andre halvår dette året.

- Vi forventer at mangelen på harddisker vil være betydelig i de første månedene av 2012, sa Intels finansdirektør Stacy J. Smith i en telefonkonferanse i desember.

Les om: