Hardere konkurranse for Intel og AMD

Hardere konkurranse for Intel og AMD

Intel og AMD tar knapt markedsandeler fra hverandre. Analytikere forventer hard konkurranse om promillene fremover.

I løpet av det siste året har verken Intel eller AMD greid å ta store andeler på brikkemarkedet, viser en ny rapport fra analysebyrået Isuppli.

Begge produsentene beholdt markedsposisjonen fra andre kvartal 2009 til samme kvartal i år. Intel er fremdeles ubestridt størst med en markedsandel andel på 80,4 prosent, en marginal nedgang fra selskapets markedsandel på 80,7 prosent i andre kvartal i fjor.

Nedgangen kom imidlertid ikke AMD til gode. Selskapet beholdt sin markedsandel på 11,52 prosent. I stedet skjedde økningen i kategorien for "andre", som blant annet omfatter RISC og andre prosessorer. Disse sto til sammen for 8,1 prosent av brikkesalget i løpet av kvartalet.

- Mens markedet og teknologien har utviklet seg dramatisk i løpet av det siste året, har det høye konkurransenivået mellom Intel og AMD stått på stedet hvil, sier Matthew Wilkins i Isuppli i en pressemelding.

Selv om ingen av selskapene tar andeler fra hverandre, mener han at imidlertid at den generelle veksten i markedet vil gi grobunn for fortsatt hard konkurranse.

- Med tanke på den hurtige markedsveksten og den raske teknologiske utviklingen kan det at selskapene for en stor del har beholdt markedsposisjonene tyde på aggressiv konkurranse også om brøkdeler, sier han.