HD-streaming for Mac, iPhone og iPad

HD-streaming for Mac, iPhone og iPad

Elgato er klar med ny trylleeske for "det analoge hullet".

Selv i disse internett-tider er det mange Mac- og iPhone-brukere som ønsker å se tv-sendinger, gjerne på Mac-skjermen eller på sin iPhone. Elgato bidrar med en egen boks for satellitt- og kabel-tv i High Definition. Produktet har fått det beskrivende navnet EyeTV HD og er strengt tatt en DVR - en digital video-opptaker. I tillegg er den tilhørende programvaren EyeTV oppdatert.

Boksen har fått et Mac mini-aktig utseendet i sølv. Greit nok. På baksiden sitter det innganger for lyd og bilde - RCA-kontakter for lyd, S-video via brakout-kabel eller komponent RGB (YPbPr) for bilde i standard oppløsning. For HD-signaler må RGB-kontaktene benyttes.

Les også: Miniatyr TV-tuner for Mac

Dessuten er det en IR Blaster-plugg for fjernkontroll samt en USB 2.0 tilkobling som både tar seg av forbindelsen til Mac-en samt strømforsyningen til boksen.

Dette skulle borge for at det ikke kommer nevneverdig med støy fra enheten. Ulempen er selvfølgelig at den må stå i nærheten av Mac-en, eller at du må sørge for skjøteledninger.

Det analoge hullet

Trikset bak EyeTV HD ligger i det såkalte analoge hullet. Så lenge tv-signalene parvis kommer digitalt og analogt, kan sistnevnte fanges opp av tuneren og behandles. De digitalte signalene er stort sett kryptert og krever spesiell hardware. Dette betyr selvfølgelig at boksen ikke nødvendigvis er fremtidssikker.

EyeTV HD støtter alle standard-definisjons tv-oppløsninger og høyoppløselig video i vanlig og full HD. Opptak skjer via den robuste H.264-kodeken, som også er Apples foretrukne valg. Også streaming over nettverk foregår via H.264.

Men sammen med Elgatos programvare EyeTV åpner verden seg også for elektronisk programguide (EPG), programmering av opptak, transkoding av video for bærbare enheter som iPod og iPhone, automatisk integrering mot iTunes og streaming til iPhone og iPad.

Sistnevnte kan til og med foregå hvor enn du er i verden takket være en egen App - så lenge du er koblet til nettet. EyeTV-app-en kan lastes ned fra iTunes AppStore for 29 kroner her . En oppdatering med støtte for EyeTV 3.4 ventes snarlig.

Les også: Nå får du TV på iPhone

Elgatos produkter i EyeTV-serien styres på Mac-siden av programmet EyeTV. Dette gjelder tuningen, forhåndsprogrammering, programguide samt transkoding og iTunes-integrasjon. I tillegg til å styre kanalvalg under live TV-sendinger.

iPad-støtte

Programmet er nå oppgradert til versjon 3.4 med utvidet støtte for iPad. Du kan lese mer om nyhetene her . EyeTV 3.4 krever OS X 10.5 Leopard eller senere. Elgato opplyser at EyeTV versjon 3.4 vil være siste versjon av programvaren som vil være Universal BInary, og som kan kjøres på PowerPC-prosessorer.

EyeTV HD-boksen krever en Mac med Intel-prosessor av typen Intel Core® 2 Duo 2.26 GHz eller høyere, og Mac OS X v10.5.8 eller senere. OS X 10.6.2 eller senere anbefales. Minimum 2 GB med RAM er påkrevd samt en ledig USB 2.0-port og internett-tilgang for EPG.

Du kan lese mer om samt kjøpe Elgatos produkter her . Trailer for Elgatos Turbo.264 video-enkoder for Mac under.

Les om:

Komponenter