HD-video på mobilen

HD-video på mobilen

Ny tokjerneprosessor muliggjør avspilling av video i HD-kvalitet på smarttelefoner.

Texas Instruments vil begynne å levere en ny tokjerneprosessor beregnet for smarttelefoner og tavle-pc-er senere i år, har selskapet kunngjort.

OMAP4430-brikken er dobbelt så kraftig som dagens enkeltkjerneprosessorer i OMAP3-familien. Det betyr at applikasjoner vil kunne kjøre mye raskere på mobile enheter, sier produktsjef Robert Tolbert hos Texas Instruments.

LES OGSÅ:

Atom for tavle-pc og mobil

Ti timer HD-video

Den nye prosessoren opererer med en klokkefrekvens på opptil 1 GHz, men bruker 50 prosent mindre strøm enn forgjengeren, OMAP3630. Enheter med den nye tokjerneprosessoren vil kunne spille av ti timer med video i kvalitet på 1080p, sammenlignet med OMAP3630 som bare greier fire timer med videoavspilling i 720p. Den nye brikken kan spille av mer enn 15 timer med video i 720p.

LES OGSÅ:

Intel vil inn i telefonen din

Basert på ARM

Prosessorbrikken er basert på Arms nyeste Cortex-A9 prosessordesign, mens de tidligere brikkene i OMAP3-familien er basert på Cortex-A8. Blant andre er Motorolas nye Droid X-telefon basert på Cortex-A8.

Texas Instruments har en sterk posisjon i smarttelefonsegmentet, men sikter også på tavle-pc-er med sine OMAP4-brikker. Blant annet har Nvidia allerede annonsert brikker basert på Cortex-A9 for tavle-pc-er.

OMAP4430-prosessoren skal lages med en 45-nanometersprosess, men Texas Instruments planlegger å gå over til 28-nanometersprosessen i framtiden, noe som vil gi ytterligere forbedringer og redusert energiforbruk. Det skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Kjører både Android og Windows XP