HDMI 1.4 får støtte for 3D

HDMI 1.4 får støtte for 3D

Snart mulig med film og spill i 3D hjemme

HDMI Consortium er nå i gang med å legge til 3D-støtte i den nye 1.4-spesifikasjonen, noe som åpner for film og spill i 3D-format på vanlige tv-skjermer.

I dag er det ingen spesifikk støtte for 3D, men det er altså nå på vei. HDMI Consortium har avtalt et møte i slutten av januar for å diskutere detaljene omkring 3D-støtten.

Så snart HDMI Consortium har bestemt hvordan HDMI 1.4 blir kommer det trolig å bli mer eller mindre standard med 3D-støtte i eksempelvis tv-er og tv-mottakere. 3D-markedet er i sterk vekst ettersom et stort antall produsenter har støttet opp om utviklingen. Sonys satsning på fotball-VM i 3D til neste år har også økt interessen for 3D.

3D på Blu-Ray

En annen interessant utvikling innenfor 3D er at Blu-Ray Disc Association nylig ferdigstilte sin 3D-spesifikasjon, noe som innebærer at vi snart får se spill og filmer med 3D-støtte på Blu-Ray-plater. Både AMD og Nvidia kommer til å demonstrere 3D Blu-Ray under CES som arrangeres i Las Vegas mellom 7. og 10. januar.

Samsung og en rekke andre produsenter har planer om å demonsterere tv-er med 3D-støtte under CES. LG regner med å selge 400.000 tv-er med 3D-støtte i løpet av 2010.

Les om: