HDMI-inn til 27-tommer iMac

HDMI-inn til 27-tommer iMac

Snart kan Blu-ray, Playstation 3 og andre HDMI-kilder tilkobles nye iMac.

Apples smekre nye 27-tommer iMac har ikke bare en fantastisk stor og strålende LED-skjerm med høy oppløsning - den aksepterer også video-inn signaler.

Dermed kan maskinens skjerm brukes som en monitor til alt fra en nyere Apple-bærbar eller annet videoutstyr med de rette kablene.

Problemet er bare dette med kablene. Apple bestemte seg for et år siden å gå over til den åpne standarden DisplayPort for bilde-ut-kontakter - og i dette tilfellet også for bilde-inn. I både de nyere MacBook Pro fra 2008 og fremover, og også i 27-tommer iMac-en, sitter det en liten spesialvariant av denne kontakttypen, kalt Mini DisplayPort.

Heldigvis har VESA nylig akseptert dette formatet som en ny standard, men i det store og det hele er det bare Apple-utstyr som bruker denne kontakten per i dag. Men det frister jo selvfølgelig å kunne bruke den flotte skjermen til HD-video!

Det er der Apogee Inc. kommer inn i bildet (kremt). Kjent som spesialist innen videoutstyr-bransjen har Apogee annonsert en egen konverter som tar et HDMI lyd-og-bildesignal og gjør det om til Mini DisplayPort i den andre enden. I tillegg skal den fungere sammen med Mini DVI-utgangen fra en Mac mini.

Konverteren skal lanseres under merkenavnet Kanex, og vil kunne ta signaler fra hvilken som helst HDMI-kilde. Det vil si at en vanlig Blu-ray-spiller nå vil kunne vise film på en iMac - eller man kan spille Playstation 3-spill i HD-oppløsning på samme skjerm. Perfekt om du ikke har - eller ønsker - vanlig TV.

Hittil har Apogee bare lansert denne konverteren som fungerende prototyp, så det er usikkert når - og om - den kommer i produksjon. I mellomtiden kan man ta en titt på lanseringsvideoen under.