Heftig grafikkjøler fra Scythe

Heftig grafikkjøler fra Scythe

Scythe har lansert en heldekkende grafikkortkjøler kompatibel med de aller fleste nyere grafikkort.

Til tross for forbedrede produksjonsmetoder blir grafikkort fortsatt svært varme under bruk. Nyere kort er kraftige, og krever store mengder strøm. Desto mer strøm du dytter inn i kortet, desto høyere blir temperaturen på grafikkprosessoren.

For å få bukt med varmeutviklingen plasserer produsentene svært kraftige kjøleløsninger på kortene sine. Dessverre er som oftest disse kraftige kjøleløsningene støyete.

Dette har Scythe planer om å gjøre noe med. Selskapet har nemlig utviklet en ny kjøleløsning for omtrent det som er å få av grafikkort. Ofte er det slik at en kjøler kun fungerer med en bestemt modell, noe som gjør dem både tidkrevende og dyre å utvikle, og dermed også dyre i innkjøp for kundene.

Scythe Musashi er en litt annerledes grafikkjøler. Musashi dekker nemlig hele grafikkortet, og er kompatibel med de aller fleste Geforce- og Radeon-kort på markedet, inkludert de nyeste og heftigste modellene, dog med unntak av modellene med to grafikkprosessorer.

Den enorme kjøleribben ligger et lite stykke over selve flaten på grafikkortet, og er utstyrt med varmerør som går ut fra den delen av kjøleren som er i direkte kontakt med grafikkprosessoren. For å kjøle ned grafikkminnet følger det med små kjøleribber som limes på minnebrikkene på kortet. På toppen av kjøleren sitter det to lave 10 cm vifter.

De store viftene gir effektiv kjøling av selv de kraftigste grafikkortene, samtidig som støynivået holdes nede. Scythe lover et støynivå på mellom 12.50 og 29.22dBA, noe som må sies å være meget godt. Ved hjelp av to viftekontrollere som monteres på en brakett bak i kabinettet kan du selv justere viftehastigheten etter behov.

Scythe Musashi er ventet klar for salg innen kort, og ser ut til å ende opp med en pris på rundt 300 kroner.

Les mer om Musashi på Scythes nettside.

Les om: