Heftig luftkjøling fra Asus

Heftig luftkjøling fra Asus

Asus lanserer to nye prosessorkjølere i Triton-serien, både med og uten vifte.

Med sprekere og sprekere prosessorer øker også kravene til prosessorkjøleren. Asus lanserer nå to nye luftkjølere, og lover at de er både effektive og stillegående.

LES OGSÅ: Viftekontroller med strømmåling

Begge de to nye kjølerne er utstyrt med ekstra mange og tynne kjøleribber for å øke flaten og effekten. De er også utstyrt med en rekke varmeledere i kobber.

Triton 70 er i tillegg utstyrt med en 80 millimeter vifte og innebygd viftekontroller, som automatisk kan justere viftehastigheten etter kjølebehovet. Asus har utformet kjøleren slik at brukeren selv kan bytte til andre vifter, og det er plass til vifter på både 80 og 90 millimeter. Det er også mulig å montere på ytterligere en vifte for å oppnå enda bedre kjøleeffekt.

Asus Triton 70

Triton 75 er bygd etter samme prinsipp, men har noe større kjøleflate og leveres derfor uten vifte. Det er dog mulig å montere på en 120 millimeter vifte for å oppnå enda bedre kjøling. Asus lover at alle standard 120 millimeter vifter skal passe på kjøleren.

De to nye Triton-viftene er kompatible med både to og firekjerneprosessorer fra AMD og Intel, og passer på de aller fleste CPU-sokler av nyere dato, som AM2, 939, 940 fra AMD og Core 2 Duo og Core 2 Quad fra Intel.

Asus lover at de to kjølerne skal være enkle å montere, blant annet ved bruk av enkle festeklips, og det skal ikke være behov for å ta ut hovedkortet for å få prosessorkjølerne på plass i maskinen.

Les mer hos Asus.

LES OGSÅ: Enormt fra Scythe

Les om: