Heftige proffkort fra Nvidia

Heftige proffkort fra Nvidia

Nvidia lanserer to nye grafikkort for proffbruk.

De nye kortene faller inn i Nvidias Quadro-serie. Dette er kraftige grafikkort beregnet for bruk med blant annet CAD og Raytracing-programmer, altså ikke noe for den gjengse gamer.

LES OGSÅ: Lynraskt grafikkortminne fra Samsung

Quadro FX 4600 og 5600 er basert på Nvidias G80-arkitektur og er atskillig raskere enn forløperne sine, kort som ikke akkurat var noen sinker de heller.

De nye kortene er utstyr med raskt 384-bits GDDR3-minne. Quadro FX 4600 har hele 768 megabyte med minne, mens 5600-versjonen er enda litt kraftigere og utstyrt med 1,5 gigabyte minne.

Kraftige saker

De kraftige grafikkbrikkene på kortet er laget for å beregne enorme datamengder. 250 millioner triangler i sekundet for 4600, og 300 millioner for 5600-kortet.

- Dagens avanserte spill og filmer er sentrert rundt heftig 3D-grafikk. For å designe slikt trenger en sanntids tilbakemeldinger i høy kvalitet. Nvidias støtte for shader 4.0, kombinert med sanntids shader-arkitektur fra Softimage, lar spillutviklere lage avanserte visuelle effekter for Windows Vista, sier Bill Roberts, leder for produktutvikling hos Softimage, i en pressemelding

Heftig og dyrt

Kortene gir raskere 3D-teksturering og teksturprosessering, noe som blant annet gjør det raskere og enklere å vri og vende på høykvalitets 3D-bilder i sanntid. Kortene støtter også SLI-tilkobling, og er utstyrt med to Dual-DVI-utganger.

Dette er altså ikke et kort for hvem som helst, noe som også gjenspeiler seg i prisen. Nvidia oppgir 2 000 dollar som anbefalt utsalgspris for Quadro FX 4600, for 5600-versjonen må du regne med å punge ut rundt 3 000 dollar.

Hva prisen blir i Norge er ikke avgjort enda, men at det blir dyrere enn i USA er vel ganske så sikkert.

LES OGSÅ: Klart for PCI Express 2.0