Heftige spekulasjoner om iPhone 4

Heftige spekulasjoner om iPhone 4

Apple hasteinnkaller til ekstraordinær pressekonferanse - er en tilbakekalling av iPhone 4 nært forestående?

Antenneproblemene i nye iPhone 4 skaper hodebry for Apple. Onsdag kveld fikk utvalgte amerikanske journalister invitasjon til en "pressekonferanse om iPhone 4" førstkommende fredag - altså 16. juli.

I kjent Apple-stil avslører invitasjonen ingen detaljer om hva pressekonferansen kommer til å handle om, bortsett fra iPhone 4. Med stor sannsynlighet vil den siste tidens antenneproblemer være hovedtemaet.

Etter at den amerikanske forbrukerorganisasjonen Consumer Reports nylig trakk sin anbefaling av iPhone 4 på grunn av antenneproblemene, har debatten rundt den nye telefonen skutt fart.

Apple: - En regnefeil

Bare timer etter at iPhone 4 ble lansert den 24. juni oppdaget flere problemer med at signalstyrken minsket kraftig eller forsvant helt når man holdt den nye telefonen på en spesiell måte - først og fremst i venstre hånd.

Apple anbefalte først kunder om å unngå å holde telefonen på denne måten, men 2. juli sendte Apple ut en pressemelding hvor de i stedet la skylden på en formel som brukes for å beregne hvor mange bjelker som vises som indikator på signalstyrken. Løsningen på problemet var rett og slett bare en programvareoppdatering, ifølge Apple.

Amerikanske Consumer Reports var imidlertid ikke enig, skriver svenske Macworld. Tester gjennomført av forbrukerorganisasjonen viser at signalstyrken faller merkbart når en finger eller en hånd plasseres i det nedre vestre hjørnet på iPhone 4. Forstyrrelsen mellom de to metallrammene som utgjør antennene på iPhone 4, forårsakes av menneskelig berøring.

Oppsiktsvekkende

Apples ellers så selvsikre markedsføringsapparat er virkelig blitt satt på prøve de siste ukene. At det nå kalles inn til en ekstraordinær pressekonferanse er intet mindre enn oppsiktsvekkende.

- Jeg kan ikke huske at Apple noensinne har holdt en pressekonferanse som ikke dreide seg om en produktlansering. Upløyd mark, skriver Daring Fireball-bloggeren John Gruber på Twitter.

Nettstedet TechCrunch kaller det hele for merkelig.

9 milliarder kroner

Ifølge Macworld.se tror visse bransjeanalytikere at en tilbakekalling av iPhone 4 er uungåelig. Et slikt tiltak vil koste Apple over 1,5 milliard dollar (cirka 9,4 milliarder kroner), ifølge AppleInsider.

Andre tror at Apple kommer til å nøye seg med å dele ut gratis bumpers - selskapets nye iPhone-gummifuteral - til alle kunder. En langt billigere løsning, ettersom denne bare koster 1 dollar å produsere. Ifølge Consumer Reports minimeres problemet ved bruk av dette gummifuteralet.

Ikke overraskende ser mange Apple-konkurrenter nå sitt snitt til å utnytte Apples iPhone-trøbbel. Microsofts driftsdirektør sjef Kevin Turner kalte i går iPhone 4 for Apples eget Windows Vista, skriver PC för Alla.

iPhone 4 skulle etter planen lanseres i Norge i juli, men en endelig lanseringsdato lar fortsatt vente på seg. Apples pressekonferanse går av stabelen fredag klokken 19 norsk tid.

Les om: