Hele kjøkkenet skal på nett

Hele kjøkkenet skal på nett

CES: Tingenes internett inntar hjemmebanen.

Iphone blir tingenes herre?

Stikkord for årets CES-messe for forbruker-elektronikk var connectivity: Nå skal tingene snakke til deg over nett.

Drømmen om det intelligente huset, og da spesielt kjøkkenet, har produsentene lenge prøvd å innprente i vår bevissthet. Og kanskje ikke minst i våre lommebøker - for hvor ofte trenger du egentlig å kjøpe en ny kaffetrakter?

Men dersom du kunne programmere trakteren til å ha kaffeen klar klokken kvart over seks fra din iPhone, eller at komfyren kunne slås på forvarming når du sitter i bilen på veien hjem, da er det kanskje noe i det.

Belkin

To store lanseringer er nettopp overstått. Under CES kunne Belkin melde om at et samarbeid med en rekke amerikanske merkevarer om integrasjon av deres WeMo-teknologi i alt fra en kaffetrakte, sakte-koker, luftfukter, varmeapparat til også egne lyspærer.

WeMo-teknologien kan også installeres frittstående for iPhone-fjernstyring av elektriske apparater som er koblet til deres koblingsur.

Du kan lese mer om WeMo-løsningene her . Se også en promo-video nedenfor.

WMF

Den tyske kjøkkenutstyrs-produsenten WMF kunne også nylig lansere integrasjon av Bluetooth-koblinger mot egen iPhone-app. WMF Vitalis er et konsept for en frittstående dampkoker med intelligent sensor i lokket som gir beskjed til din iPhone når maten er klar.

WMF er kjent spesielt for sine trykkokere, og forhandles blant annet i Norge av Traktøren.

Du kan lese mer om WMFs digitale Cook Assit kokekonsept her . Se også en promo-video nedenfor.

IP6

Så da spørs det hvilken vei utviklingen tar - blir det virkelig slik at vi trenger en dedikert Bluetooth Smart-app til alt fra søppelspannet til juicepressen - eller vil IP6 bane veien for at alle apparater får sine egne trådløse IP-adresser slik at alt kan styres fra en sentral felles-app? Vi håper på det siste.

Les om: