Her er den!

Her er den!

Ipad er lansert, men skuffer mange. Se presentasjonen her!

Steve Jobs lanserte i går det svært mye omtalte nettbrettet. Og hva skal barnet hete? Ipad. Som mange spådde.

Jobs sa på presentasjonen at Ipad skal ligge i område mellom en bærbar pc og en smarttelefon.

- Dette produktet må være bedre enn bærbare og smarttelefoner. Ellers har det ingen grunn til å eksistere, sa Jobs selvsikkert.

Mer fra Jobs presentasjon kan du se i videoen over.

Ingen Flash

Det hele fortoner seg som en forvokst Iphone.

Operativsystemet er stort sett det samme som man har på en Iphone, og funksjonene er ikke særlig flere heller.

Det er ingen kamera, ingen støtte for Flash, ingen multi-tasking og ingen usb-inngang. Du kan med andre ord ikke få en komplett surfe-opplevelse med for eksempel Flash-basert nett-tv. Og du kan heller ikke lytte til Spotify mens du oppdaterer deg på nettavisene, slik operativsystemet er i nåværende versjon. For å for eksempel overføre bilder fra kameraet ditt til Ipad må du kjøpe ekstrautstyr.

Det var mange teknofile som i går ble skuffet over disse manglende, og mange kalte det hele en "dealbreaker" på internetts mange diskusjoner om den nye dingsen.

Ny SDK

Prisen på nettbrettet skal ligge fra 499 dollar til 829 dollar alt ettersom om du vil ha 3g, og hvor stor lagringskapasitet du vil ha. Den minste har bare 16 gigabyte lagringsplass. Dingsen skal komme på det amerikanske markedet i slutten av mars.

Applikasjonene du allerede bruker på Iphone kan brukes også på Ipad. Samtidig har Apple lansert en ny SDK for de som vil utvikle på Ipad og unytte den 9,56 tommer store skjermen. Prosessorkraften ligger på én gigahertz, og den har en egenutviklet prosessor.

Slik produktet fremstod under Apples presentasjon i går virker det som om ebøker, surfing og video blir de store satsningsområdene for dingsen. Samt applikasjoner og spill, slik det er på Iphone. Apples nye ebok-leser blir lovet en glitrende fremtid, med masse innhold.

Ble du skuffet i går? Eller tror du dette blir en revolusjon? Si din mening under!

Les om:

Komponenter