Her er de siste nettbrett-nyhetene

Her er de siste nettbrett-nyhetene

Avdukes på rekke og rad under CES. De fleste kjører Android.

Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas går av stabelen denne uken, og her viser produsentene frem sine konkrete planer for kommende produktlanseringer.

Formelt starter ikke messen før i morgen, 6. januar, men allerede nå er det klart at det vil komme et skred av nettbrett, særlig med Googles Android-system. Fra før har blant annet Samsung og Huawei slike på markedet.

Toshiba inn i kampen

Toshiba er et av selskapene som slenger seg med i kappløpet, og vil lage en variant basert på Nvidia Tegra som planlegges lansert i mai.

Enheten har foreløpig ikke noe navn, men en prototype ble vist frem på utstillingsdelen av messen. Demoenheten er basert på Android 2.2, men ved lansering vil Toshiba ha inn Android 3.0, som har bedre støtte for nettbrett. Brettet vil ha 10 tommers skjerm og to kameraer, samt usb, miniusb, hdmi og sdkort-støtte, og vil inkludere teknologien Toshiba Resolution Plus, som emulerer HD for ikke-HD-innhold.

Lepad først og fremst i Kina

Lenovo har tidligere offentliggjort at de vil lansere en Lepad, men nå kommer mer konkret informasjon rundt lanseringen.

Salgsstart starter i Kina i løpet av mars, prisen blir mellom 400 og 450 dollar for nettbrettet med 10 tommers skjerm, 1.2 gigahertz Snapdragon-prosessor og Android 2.2.

Foreløpig har ikke Lenovo planer om å lansere produktet utenfor Kina, annet enn at det vurderes en USA-tilpasset versjon.

- Vi vurderer kontinuerlig nettbrettprodukter og vil introdusere en variant i 2011 så snart vi er overbevist om at funksjonaliteten og brukervennligheten møter kravene og forventningene fra kunder i Vest-Europa, sier Adrian Horne fra Lenovo til Computerworld på forespørsel om når vi kan forvente å se Lenovo-nettbrett her til lands.

Ideapad

På CES kunne de også vise frem Ideapad U1, en meget spesiell basestasjon som gjør om Lepad til en en slags minibærbar – med mulighet for å kjøre Windows 7. Lepad-en fungerer her som skjerm for resten av kroppen, men kan tas av for å bli et rent 10 tommers nettbrett.

Når enheten er konvertert til minibærbar, byttes prosessoren til en 1.2 gighertz Culv-prosessor fra Intel. En bryter gjør at du kan bytte mellom Android og Windows 7 uten å engang miste nettsiden du har åpen. Prisen blir rundt 1000 dollar, informasjon om lanseringstidspunkt foreligger ikke internasjonalt, men for Kina kommer den naturlig nok rundt samme tid som Lepad.

Acer lanserer hele fire nettbrett, tre med Android og ett med Windows. Den gamle traveren Motorola vil også være med på leken. Les mer på neste side!

Les om: