Her er din nye iPhone

Her er din nye iPhone

iPhone 3G S er raskere, har bedre kamera med autofokus og talestyring.

iPhone 3G S heter Apples nye mobiltelefon. Utseendemessig er den nesten helt lik "gamle" 3G, men frykt ikke! Telefonen har en hel del spennende nyheter under skallet.

- Alt i alt gir den en raskere, bedre og mer fiks opplevelse, sier produktsjef for iPhone, Bob Borchers, til Macworld.com.

LES OGSÅ:

Video-iPhone og MacBook-overraskelse

Bedre kamera med video

Som ventet får Apple-telefonen nytt kamera med 3 megapiksler, bedre hvitbalanse, makrofunksjon og autofokus. Sistnevnte fungerer ved at du med fingeren peker hvor fokus skal ligge.

I tillegg til bedre kamera, får nye iPhone også muligheter for videoinnspilling og redigering av video direkte i telefonen.

S for speed

S-en i navnet står for 'speed'. Telefonen har ny prosessor som gjør det meste dobbelt så raskt som forrige versjon. Å vise et Excel-dokument går nesten fire ganger så raskt, skriver Macworld.se.

Støtte for hsdpa-standarden (7.2 Mbps) gjør også surfing via 3G raskere.

Batteritiden er også bedre. Apple lover ni timer med internett-tilgang via trådløst nettverk, 10 timer med avspilling av video eller 30 timer med avspilling av lyd. Samtaletiden er på fem timer, det samme som iPhone 3G.

Talestyring og kompass

Talestyring er en annen nyhet. Du kan nå både ringe og styre musikkavspilling med talekommandoer. Spør "hva spilles nå?" og telefonen gir deg svar. Forhåpentligvis også på norsk.

Telefonen leveres ogsp med Apples nye standard for hodetelefoner, den samme som vi finner fjerdegenerasjons iPod nano og iPod shuffle. Hodetelefonene har mikrofon og styringskontroller (avspilling og volum).

Det digitale kompasset det gikk rykter om er også på plass. Et tidlig eksempel på hvordan den kan brukes finnes i kartprogrammet, som kan snu kartet ut fra hvordan du holder telefonen. Kjekt for oss uten retningssans.

Til Norge i juli

Utseendemessig er iPhone 3G S nesten helt lik som forgjengeren. De eneste ytre forskjellene er at den lille skriften bakpå nå er lik som sølv-eplet til Apple, i tillegg til at skjermen er dekket i en nytt antifett-belegg.

iPhone 3G S blir tilgjengelig i USA og et knippe andre land allerede 19. juni. I Norge må vi trolig vente til 9. juli eller senere.

Prisen forblir den samme som i dag, 199 dollar for 16 gigabyte-modellen og 299 dollar for den 32 gigabyte-versjonen. Gamle iPhone 3G vil fortsatt være tilgjengelig for 99 dollar. Norske priser er ikke fastsatt.

Les om: