Her er dommen over Surface Pro

Her er dommen over Surface Pro

Anmelderne har tatt fatt i nye Surface Pro 8 fra Microsoft. Én hyllest, men de fleste er lunkne.

Mot slutten av denne uken blir Surface Pro lansert i USA.

Den opprinnelige Surface og den nye Surface Pro ser kanskje like ut på utsiden, men det er store forskjeller mellom de to. Den opprinnelige Surface har en ARM-prosessor, og kjører en Windows-versjon som er utviklet for denne plattformen.

Den nye Surface Windows 8 Pro, er drevet av en Intel-prosessor som vanligvis bare finnes på bærbare datamaskiner, og som bruker pro-versjonen av Windows 8-operativsystmet. På Surface pro kan du dermed også kjøre et stort utvalg av standard Windows 7-programvare.

Teoretisk sett skal du kunne bruke Surface Pro som en fullverdog erstatning for en bærbar Windows-maskin, men dette krever at du har et tastatur-deksel i tillegg.

- Kan overtale Windows 8-skeptikere

Techcrunch-journalist, John Biggs, gir mye ros til den nye enheten fra Microsoft.

- Microsoft er tilbake- og det samme er pc-en, lyder budskapet fra anmelderen.

- Selv om jeg er en av de som har sett på Windows 8 som en suksess, ikke en fiasko, har jeg ikke sett en maskinvare som virkelig lot meg se verdien av plattformen før denne Surface-modellen, sier Biggs.

Biggs mener at Surface er så bra at den vil klare å overvinne de fleste Windows 8-skeptikere. Han sier videre at Surface var super som bærbar datamaskin, og han nesten ikke merket at den primært er et nettbrett.

Biggs mener imidlertid at dekslene du kan kjøpe i tillegg er helt avgjørende for å få den neste Surface Pro-opplevelsen. Han mener også at skjermtastaturet som følger med ikke er nok.

- Hvis du skal få noe ordentlig arbeid gjort, ikke bare sveipe over skjermen og se å film osv. så trenger du et tastatur.

Skuffende batteri-levetid

CNET er ikke like positive som Techcrunch. Her snakkes det om skuffende batteri-levetid, og for få innganger. Surface Pro har kun én USB 3.0, inngang til microSDCX, og en mini display-inngang. De skriver også at 64 GB-modellen nesten ikke har noe tilgjengelig minne. Prisen er også et problem, da mye av det kule tilbehøret ikke følger med.

- Den koster like mye som en bærbar datamaskin, mest fordi det kule tastatur-dekslet ikke følger med når du kjøper nettbrettet.

” Ikke kall den et nettbrett”, skriver Wired på toppen av sin anmeldelse av Surface Pro. For det første påpekes det at den veier mer og en større enn mange av de andre populære nettbrettene på markedet. Anmelderen, Alexandra Chang, mener Surface Pro er ”flyttbar”, men ikke mobil. Her er også lagringsplass et problem.

- Etter at alle systemfilene er regnet sammen, sitter du bare igjen med 23 GB med brukbar plass i 64 GB-modellen. 12 GB-modellen har mer håndterlig plass. Du kan selvfølgelig også legge til så mye lagringsplass du vil via USB 3.0-inngangen eller microSDXC-inngangen, men dette er en ubeleilig løsning som øker kostnadene ytterligere, sier Chang.

Chang mener Surface pro fungerer fint så lenge den er koblet til strøm, men at den ikke fungerer optimalt som et nettbrett.

Kompromittert som pc og nettbrett

Også Wall Street Journals anmelder, mener batteri-tiden på Surface Pro ikke er noe særlig å skryte av. Anmelder Walter S. Mosseberg, mener Surface Pro verken er et nett brett, eller en bærbare datamaskin.

- Akkurat på samme måte som Pro er kompromittert som nettbrett, er den også kompromittert som bærbare pc. Du har færre innganger, og mindre lagringsplass enn på mange bærbare datamaskiner, og tastaturet kan ikke sammenlignes med det på mange bærbare datamaskiner.

Les om: