Her er fitness-sensor for hunden

Her er fitness-sensor for hunden

Synker trådløst med iPhone.

Kjenner du til Nikes Fuelband eller Fitbit?

Nå kommer det en versjon til din firebente venn!

Både Nike og Fitbit har armbånd som du bærer (fortrinnsvis) døgnet rundt og som holder telling med hvor mye du beveger deg. Tanken er selvfølgelig å stimulere til en sunnere livsstil med mer fysisk aktivitet, og ikke minst også tilføre det hele et visst spill-aspekt samt muligheten for å kunne spore disse dataene over tid.

Det er ikke tvil om at sensorene har kommet for å bli, og mange venter at neste revolusjonen innen sfæren av personlige datamaskiner vil være en kroppsnær miniatyr-maskin. Som for eksempel den ryktede iWatch-klokken fra Apple.

Så mens vi venter på sistnevnte paradigme, kan vi allerede nå glede oss over en tilsvarende sensor for hunden. Ingen grunn til at vi ikke skal ta helsen til menneskets beste venn like mye på alvor som ens egen?

Whistle er en slik sensor som festes til hundens halsbånd og som kan kommunisere trådløst med din iPhone. Du kan lese av dens aktivitetsnivå i form av hvile, turer, leketid og annet.

Whistler-sensoren er vanntett så den tåler utendørs bruk, og får strøm fra oppladbare batterier som du må oppfriske cirka hver tiende dag.

Dataene sendes som nevnt trådløst til din iOS-enhet via Bluetooth 4 (benyttes av nyere iPhone-er) til egen gratis app, og du kan videreformidle informasjonen til din (dvs. hundens) veterinær.

Whistle koster 100 dollar (i underkant av 600 kroner) + frakt og norske avgifter. Whistle er klar for utsendelse i slutten av juli, og kan forhåndsbestilles allerede idag her .

Se en promovideo nedenfor.

Les om:

Komponenter