Her er HPs Air-killer

Her er HPs Air-killer

BERLIN (PCWorld.no): HP tyr til voodoo i kampen mot Macbook Air.

HP viste tirsdag frem sin sorte luksuriøse Voodoo Envy 133 som er en ultramobil pc som skal ta opp konkurransen med syltynne Macbook Air.

Maskinen er produsert av HPs datterselskap, Voodoo, og har 13,3 tommers skjerm med oppløsning på 1280 x 800 punkter.

Vekten er under 1,54 kilo og den er basert på Intels Centrino-plattform. Modellen vi fikk demonstrert hadde en 1,8 GHz Core 2 Duo-prosessor, 2 GB minne og en SSD-disk på 60 gigabyte.

1,7 centimeter

Det slanke kabinettet har en tykkelse på 1,7 centimenter i sammenslått tilstand og er laget i karbonfiber for best mulig beskyttelse.

LES OGSÅ: Macbook Air: Lett, lekker og svindyr

Også skjermen har et beskyttende lag av «composite» glass. Av spesielle egenskaper har pc-en et bakbelyst tastatur og en pekeplate som støtter " pinch" og sirkulære bevegelser.

HP Voodoo Envy - blir dette HPs Macbook Air-killer?HP Voodoo Envy - blir dette HPs Macbook Air-killer?

Tykkelsen på 1,7 cm gjør Envy 133 0,2 centimeter tynnere enn Macbook Air.

LES OGSÅ: Lovende ultraportabel

Av kontakter finnes en god del fler enn på Macbook Air. Den har både WLAN basert på 802.11n, Bluetooth, HDMI, USB, og en kombinert USB/eSATA.

Utskiftbart batteri

Til forskjell fra Macbook Air kan batteriet byttes ut og maskinen har både ekstern dvd-brenner og en fiks ekstern strømforsyning. Sistnevnte inneholder en Ethernet-tilkobling slik at denne kan fungere som en egen trådløs basestasjon for Envy.

Prisen er estimert til 2 100 dollar og maskinen skal bli tilgjengelig i løpet av sommeren.