Her er HPs jobb-hybrid

Her er HPs jobb-hybrid

Elitebook Revolve er HPs første Windows 8-bærbare som kan gjøres om til et nettbrett.

Revolve har en 11,6-tommers skjerm som kan dreies rundt og plasseres på tastaturet. På denne måten gjøres den om til et nettbrett. Skjermen har oppløsning på 1366 ganger 768 piksler. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste. Med sine 1,36 kilo er dog maskinen tyngre en de fleste nettbrett.

Datamaskinen har 256 GB SSD lagring. Chipen som blir brukt er Intels Core i3, i5 eller i7-prosessor, basert på Ivy Bridge mikroarkitektur.

Vil ha flere touchscreen-produkter

Dette er den første Windows 8 touchscreen-maskinen HP har laget, sier Ajay Gupta, direktør for kommersielle produkter hos HP.

- Vi forventer at batteri-tiden vil være på rundt 10 timer, men alt er ikke klart enda.

HP er i ferd med å utvide sitt utvalg av touchscreen-produkter med Windows 8, spesielt utviklet for bedrifter. Tidligere i år annonserte HP nettbrettet Elitepad 900. Denne skal være klar for salg i januar.

Mange slike hybrid-design produkter kommer med avtagbare skjermer som fungerer selvstendig som nettbrett. Men på Elitebook Revolve, er skjermen permanent festet til underlaget.

- Vi ønsket å gi full Core CPU-funksjonalitet, sier Gupta.

Elitebook Revolve oppfyller de spesifikke kravene for bedriftskunder, sier han.

Klar i mars

Datamaskinen har to USB 3.0-innganger og en Displayport-kontakt. Minimum minne er 4 GB og det meste tilgjengelig er 12 GB.

De mobile bredbånd-alternativene inkluderer LTE i USA og HSPA+ for resten av verden. Datamaskinen har flere trådløse tilkoblingsmuligheter, inkludert NFC (near-felt communication) og Bluetooth.

Elitebook Revolve vil være tilgjengelig over hele verden i mars og pris vil ifølge HP komme nærmere utgivelsen.

Les om: