Her kommer e-avisen

Her kommer e-avisen

Bonnier "finner opp" den digitale avisen for iPad.

Det svenske forlagshusets egen FoU-avdeling har tatt på seg oppgaven å finne opp den digitale avisen.

Der andre nøyer seg med å overføre dagens papiravis til en lesbar versjon for iPad - eventuelt med en tie-in mot eksisterende nettsider - ønsker Bonnier å utnytte potensialet i de nye lesebrettene full ut.

Les også: Nå kommer tidsskrifter for iPad

Allerede i 2009, det vil si før iPad ble lansert, utviklet Bonnier sammen med BERG konseptet Mag+ , en studie i hvordan et tidsskrift kunne tilpasses en berøringsbasert tavle-pc som iPad. Studiene bak Mag+ førte blant annet frem til iPad-satsningen PopularScience, et amerikansk populærvitenskapelig tidsskrift med lang historie.

Så etter å ha studert digitale versjoner med merverdi for tidsskrifter, som har en publiseringsrate som gjør det enklere å tilpasse konseptet til papirversjonen, har turen kommet til den daglige avisen.

Les også: iPad-hologrammer

Hvordan ville en avis sett ut dersom den ble oppfunnet i dag? Det er spørsmålet man har stilt seg når man nå har utviklet et helt nytt konsept for de svenske og danske dagsavisene Dagens Nyheter, Sydsvenskan og Expressen samt næringslivsavisen Dagens Industri og Børsen.

Les også: Bonytt Bad for iPad

Svaret er en digital avis kalt News+ som hverken er en digitalisert versjon av papiravisen eller kakofoniet som avisenes reklamefinansierte nettsatsninger vanligvis er.

Det er viet stor plass til fotojournalistikk, som er velegnet for iPad-ens romslige skjerm. Nye og innovative reklameformater er en del av denne løsningen.

News+-konseptet vil være tilgjengelig for ulike skjermer og formater slik at man har tilgang til denne ressursen om man er hjemme, på jobb eller underveis - samt sosiale aspekter og måter å interagere med skribentene på.

App-er for de gjeldende avisene vil være tilgjengelig fra iTunes App Store ved lanseringsdato, og man vil få valget mellom enkeltutgaver og løpende abonnementer.

Video om News+ og Mag+ nedenfor. Via Bonnier.

Les om:

Komponenter