Her kommer iKlokken

Her kommer iKlokken

Smarttelefon krever smartur.

Har du en iPhone-smarttelefon, trenger du fort et like smart armbåndsur.

Da Apple lanserte forrige iPod nano, dukket det raskt opp en liten industri rundt det å gjøre den om til et armbåndsur. Blue Sky tar det hele ett skritt lengre.

Med i'm Watch-konseptet forener man italiensk design med en god porsjon Apple-estetikk samt et smart konsept. Tanken er denne klokken blir en forlengelse av mobiltelefonen, og at den både kan være en handsfree-enhet, en skjerm for tekst- og e-post-melding samt en rekke andre apper. Minner om Sony Ericssons LiveView-display .

Nei, den viser ikke TV, men det kan jo fremdeles bli. Det skrytes av support for alle (!) kjente audio- og video-kodeker. Vel, vel - med varierende effekt, antar vi. Men det er fascinerende å se hvor langt miniatyriseringen har kommet (med forbehold om hvordan dette egentlig virker).

Apper

Apper som medfølger er en klokke (både analog og digital), musikkspiller, app-butikk (!), telefon-app, bilde-app, meldingsfunksjonalitet, e-post-forhåndsvisning, en børs-ticker, en vær-widget, avtale-viser samt Foursquare og Facebook-støtte. Veldig iOS-aktig, det hele. Aner vi en rettsak?

Spesifikasjoner

Skjermen er 1,54-tommer diagonalt, buet, og har en oppløsning på 240x240 piksler med en tetthet på 220 ppt (iPhone 4 Retina er 326 ppt til sammenlikning). Dette er akkurat de samme spesifikasjonene som Apples iPod nano 6. generasjon - mon tro om det faktisk er en ombygget nano inni?

Akkurat som Nano er det av/på knapp samt to volumknapper og en 3,5mm minijack for hodetelefoner. I tillegg er det en innebygget høyttaler for handsfree-telefoni samt en mikrofon. Klokken er ikke vanntett.

Komplett system i en brikke

Klokkene leveres med 64MB RAM og 4GB flashminne innebygget. Hvor mye av dette som spises opp av OS-et er uvisst, men operativsystemet er oppgraderbart. Hjernen i uret er en Freescale i.MX233 SoC ARM9-prosessor med klokkefrekvens på 454MHz tiltenkt multimediabruk og med støtte for berøringsskjermer.

Prosessoren har faktisk støtte for akseleromter og mon tro om man kunne koblet til en GPS-antenne også og ANT+ for den ultimate treningsklokken? Kanskje Apple selv tenker i disse baner når de lanserer nye iPod-er i september? En nano som en kompanjong til en iPhone er faktisk en spennende tanke!

Operativsystemet som kjøres er en Android 1.6-variant, og opp-linken mot en iPhone er via Bluetooth 2.1 + EDR. En forutsetning er en iPhone 3GS eller 4 med iOS 4.3 eller senere og Personal Hotspot aktivert. Norsk språk er støttet.

Blue Sky selv oppgir litt motstridende informasjon om batteri- og -levetid, men det synes å dreie seg om et LitiumIon-polymer LiPo-batteri med 350mA som lades over isb via minijacken (lik 6. generasjon iPod nano). Standbytid med og uten Bluetooth er henholdsvis 30 og 48 timer. Taletid med uret brukt som høyttaler er 3 timer og generell bruk er 3,5 timer. I praksis betyr dette et stadig behov for strømtilførsel.

Fysisk

Klokken kommer i to ulike serier - den eksklusive jewel-serien med edle metaller, og den rimeligere, fargesterke colour-serien. Fysisk er de like store, med dimensjoner (hxbxd) 55 mm x 40 mm x 9 mm. Vekt er 70 gram.

Pris

colour-modellene kommer i fargene hvit, rosa, blå, rød, gul, grønn og sort. Prisen er cirka 2000 kroner - da får du en t-skjorte på kjøpet (italiensk design den også, formodentlig) .

jewel-modellene koster fra cirka 4700 kroner til rundt 118 000 (!) kroner for en modell med gull og diamanter. Om du synes det høres mye ut, kan du trøste deg med at disse modellene leveres med gratis navnegravur. Utsendelse begynner i desember, så det kan bli årets julegave. Frakt på 20 euro tilkommer. Husk norske avgifter!

Du kan lese mer om, samt forhåndsbestille, i'm Watch jewel og colour her . 20 prosent forhåndsbetaling forventes.

Se promovideo nedenfor.

Les om: