Her er løsningen på Antennagate

Her er løsningen på "Antennagate"

Gratis plastfuteral til alle iPhone 4-kunder fikser antenneproblemene, mener Apple.

Fredag kveld klokken 19 norsk tid holdt Apple en ekstraordinær pressekonferanse angående det som i media har blitt døpt til "Antennagate" - det vil si antenneproblemene noen kunder har opplevd med iPhone 4 når de holder telefonen på en spesiell måte.

Det kom tydelig frem at Apple-sjef Steve Jobs mente media hadde skapt storm i et vannglass, da statistikk viser at "bare" 0,55 prosent av alle iPhone-kunder har ringt AppleCare for å klage over antennen, ifølge Jobs.

Siden 24. juni har Apple solgt over tre millioner iPhone 4-enheter.

Jobs bemerket også at AT&Ts returandel for iPhone 4 var 1,7 prosent, sammenlignet med 6 prosent for iPhone 3GS i samme periode for ett år siden. AT&T er den eneste mobiloperatøren i USA som selger iPhone.

- Med disse tallene kan vi konkludere med at saken er dratt helt ut av proporsjoner, det er vanvittig, sa en tydelig oppgitt Jobs.

Apple-sjefen innrømte riktignok at antallet brutte samtaler fra iPhone 4 er marginalt høyere enn i forgjengerne, men dette skyldes troligvis at færre har skaffet beskyttelsesfuteral. Ifølge Apples tall har 80 prosent av brukerne med iPhone 3GS et futeral, mens tilsvarende tall for iPhone 4 er 20 prosent.

Ingen tilbakekalling

Apples løsning på problemet er å tilby alle som kjøper iPhone 4 innen den 30. september et gratis futeral. Enten Apples egen bumper eller et futeral fra tredjepartsprodusenter. De som allerede har kjøpt et futeral til mobilen kan få pengene tilbake.

I tillegg er det mulig å levere tilbake sin iPhone 4 innen 30 dager og få pengene igjen.

- Vi ønsker å gjøre alle kundene våre fornøyde. Og hvis du ikke vet det om Apple, da kjenner du ikke selskapet, sa Steve Jobs.

Torsdag slapp Apple en mindre oppdatering av iOS 4 som endrer visningen av signalstyrken, noe som skal gi et mer pålitelig bilde av de faktiske mottaksforholdene.

Steve Jobs lovte også at de mindre kjente problemene med avstandssensoren skal fikses i en kommende oppdatering av iOS.

Apples hemmelige testlaboratorier

Apple har nå opprettet en ny seksjon på sine nettsider hvor du kan lese mer om antenneproblemer på smarttelefoner.

Her kan du se selskapets egne tester av mobiler som Blackberry Bold 9700, HTC Droid Eris og Samsung Omnia II som avslører lignende signalproblemer om man holder telefonene på "feil måte". Du får også et unikt innblikk i Apples hittil hemmelige testlaboratorier med videoer av hvordan selskapet tester antenne- og trådløs-ytelse i produkter.

Fredagens pressekonferanse kan du se i sin helhet her.

iPhone 4 lanseres i Norge den 30. juli. Norske priser og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

Under ser du for øvrig den satiriske musikkvideoen Apple åpnet fredagens pressekonferanse med.

Komponenter