Her er Macworld Expo-ryktene

Her er Macworld Expo-ryktene

Mandag åpner Macworld Expo tradisjonen tro dørene for publikum. Steve Jobs har trukket seg fra seansen, men er det likevel noe å hente?

De legendariske «Stevenote'ene», det vil si åpningstalen til Apple-gründer Steve Jobs på den årlige Macworld Expo-konferansen i SanFrancisco, er altså over.

Steve Jobs stiller ikke på scenen på årets Macworld Expo, men blir han å se i messehallen?

Og ikke bare det - Apple har også annonsert at årets Macworld Expo er firmaets siste. Dette begrunnes med at Apple har funnet så mange andre måter å nå sitt publikum på at Macworld ikke er nødvendig lengre.

Årets spekulasjoner

Men Apple trenger likefullt noe å vise frem. Og hva skal det bli? Spekulasjonene har gått rundt en Mac tablet - men disse ryktene har (og vil) alltid være der så lenge dette «mytiske» produktet ikke finnes i det offisielle produkt-spekteret.

Derimot synes det mer hold i ryktene om en oppgradert Mac mini, og da muligens med støtte for to (eller flere) skjermer. Andre ønskedrømmer går i retning av en mindre iPhone nano, men vi tror det vel ikke før vi ser det. Det var versert noen 'produktbilder' av det som skal være en beskyttelses-sleeve til en slik modell, men mistanken rettes fort mot oppmerksomhets-søking.

iLife '08-programpakken er moden for oppdatering på Macworld Expo.

Og så får vi muligens se en oppgradering av Apples produktivitets-pakke iWork og muligens også iLife-pakken. Tidligere kom det årlige oppdateringer av denne pakken, slik at iLife '09 burde komme senest nå i januar dersom Apple skal «rekke» det. Ryktene vil videre ha det til at hele pakken(e) muligens blir å finne som nett-applikasjoner - vi får se.

Muligens vil det også komme oppdateringer av Mac Pro og iMac-modellene på lik linje med Mac mini-oppdateringene.

Andre hardware-drømmer har dreid i retning av en egen iTunes media-server, som en frittstående enhet - eller alternativt som en programvare-løsning. I prinsippet er AppleTV en slik enhet allerede, selv om den mangler WAN-funksjonalitet.

Les hele artikkelen med flere rykter på Macworld.no.

Komponenter