Her er nye MobileMe

Her er nye MobileMe

Apple har lansert en større oppdatering av sin onlinetjeneste MobileMe.

Abonnenter av MobileMe kan blant annet glede seg over et nytt grensesnitt og en egen app for Find my iPhone-tjenesten.

Den første synlige endringen når du går inn på me.com er en ny innloggingsside.

Når du logger inn, vil du se at Mobile Me Mail har fått ny design. Det samme gjelder iDisk, kalenderen og MobileMe-galleriet.

Ny navigasjon

For å veksle mellom programmer må du fra nå av trykke på et ikon øverst til venstre. Velg ønsket program blant ikonene som spretter opp på skjermen.

Bedre e-post

Den nye e-posttjenesten kommer også med noen ekstra nye funksjoner: nye e-postvisninger, støtte for regler som organiserer e-posten din, enkel arkiveringsfunksjon, økt sikkerhet og raskere ytelse.

Det skal også være mulig å lese e-post fra eksterne adresser rett i MobileMe Mail.

Finn iPhone på iPhone

Find My iPhone finnes nå tilgjengelig både som nettapplikasjon og som "vanlig" app. Sistnevnte fungerer på iPhone, iPod touch og iPad og kan lastes ned gratis fra App Store.

Tjenesten gjør det mulig å spore opp hvor en iPhone eller iPad befinner seg på et kart.

Det er mulig å sende meldinger eller beskjeder til enheten - nyttig hvis du for eksempel har rotet den bort. Du kan også fjernlåse eller -slette dataene hvis den for eksempel er stjålet.

Find my iPhone krever et MobileMe-abbonement.

Prisen er drøyt 500 kroner for et enkeltabonnement og omlag 775 kroner for en familiepakke. Hvis du ikke er medlem, kan du prøve tjenesten gratis i 60 dager her. Les mer om nyhetene i MobileMe her.

Hva synes du om nye MobileMe?

Komponenter