Her er den nye spillkonsollen

Her er den nye spillkonsollen

Apples iPhone seiler opp som en utfordrer til Nintendo DS og Sony PSP.

iPhone har begynt å gjøre seg gjeldende som seriøs spillplattform. Med rundt 30 millioner solgte enheter er grunnlaget enormt for spillutviklere. Ifølge Reuters er det allerede solgt et titalls millioner spill til iPhone og iPod touch siden App Store ble åpnet i juni i fjor.

Det er funksjoner som gps, berøringsskjem og innebygd internett-tilkobling i iPhone og iPod touch som lokker mange utviklere, skriver Reuters. Etablerte firmaer som Electronic Arts og Gameloft kastet seg raskt på bølgen, men minst like mange mindre og uavhengige spillutviklere har også tatt sjansen. Gameloft tilbyr 27 spill i App Store og har foreløpig solgt 2 millioner eksemplarer.

- iPhone er en stor trussel ovenfor andre håndholdte spillplattformer. Det kan bli enormt, sier Mitch Lasky, tidligere eier av Jamdat Mobile, et selskap som ble solgt til Electronic Arts i 2005.

LES OGSÅ:

Ny Sims for Mac og iPhone

Tok storeslem i spillkåring

På spillkonferansen Game Developer Conference (GDC) som ble avholdt i San Francisco nylig, ble blant annet årets beste spill til håndholdte enheter kåret. Ikke mindre enn seks av syv priser gikk til spill utviklet for iPhone og iPod touch.

Blant vinnerne var spillet Fieldrunners fra Subatomic Studios, som vant både prisen for beste grafikk og for beste mobilspill. Spillet Zen Bound fra Secret Exit vant prisen for beste iPhone-spill og for beste lyd. Når det gjelder beste teknologi gikk prisen til bilspillet Real Racing fra Firemint.

Sommerens kommende oppdatering av iPhone OS forventes å inneholde en rekke nye funksjoner som spillutviklere kan benytte seg av. Blant annet kommer det til å være mulig å spille flerspillerspill over Bluetooth og abonnere på spill som slipper nye episoder.

Av de 31 000 programmene som finnes på App Store er rundt 7 300 spill, hvorav 1 800 er gratis. Apple har for øvrig laget en egen avdeling i App Store for de ti spillene til iPhone og iPod Touch som ble nominert på GDC.

LES OGSÅ:

Fly- og helikoptersimulator til iPhone

Les om:

Komponenter