Her er påske-pc-ene

Her er påske-pc-ene

Hvilken pc egner seg best på hytta? Her er leverandørenes egne valg.

Hvert år rundt påske dukker diskusjonen opp hva som er den beste " hytte-pc-en". Den skal helst ha kontakt med resten av verden, kunne vise dvd-er for ungene, spill for hele familien, og gi far og mor mulighet til å jobbe.

Computerworld har spurt leverandørene av bærbare pc-er hvilken pc de selv ville valgt for å ta med seg til familieferie på fjellet. En slik pc skal helst være lett, tåle litt juling, varme (sol) og kulde, ha dvd-spiller, bra skjerm for spill og video, egne seg til både spill og jobb, og ha et innebygd 3G-kort.

Det hele skal helst også ha en familievennlig pris. Oppfatningene om hva en familie kan betale spriker voldsomt mellom fire og ti tusen kroner.

Her er leverandørenes egne valg, og beskrivelse av produktet (rekkefølgen er vilkårlig).

LES OGSÅ. Stortest av gode billige pc-er

Reis på hytta med stil!

HP: Pavilion tx2010eo Entertainment Notebook PC

Pavilion Entertainment Notebook har et lekkert design med en sort og blank overflate preget med et stilig grått mønster som bølger over produktet. Modellen er tynn og ultramobil og ideelt tilpasset alle typer multimedia og digital underholdning, skriver HP.

Berøringsskjermen kan vris og foldes ned som en notatblokk. Da kan du enkelt skrive, tegne, navigere og organisere kun ved bruk av fingeren eller pennen som følger med. Den har innebygd webkamera, TV-tuner, HP QuickPlay og fjernkontroll.

Maskinen veier kun 1,94 kg, er både tynn og lett og gir deg den friheten du trenger for å være virkelig mobil. Den har 12,1 tommer WXGA High-Definition HP BrightView widescreen-skjerm, 2 GB minne, 250 GB harddisk, Windows Vista Home Premium og AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobil Teknologi Gold Edition-prosessor som gir deg hastigheten du trenger for å få jobben gjort.

Grafikken fra NVIDIA GeForce Go 6150 er en visuell fryd når du viser bilder eller film. Den konvertible skjermen er enkel å vri og dreie på slik at du lett kan dele dine ideer, bilder og filmer med andre, uansett hvor du er.

Veiledende pris kr. 9990 inklusive merverdiavgift.

Påske-PC-en for hele familien?

Fujitsu Siemens Esprimo Mobile D9500

Fujitsu Siemens: Esprimo Mobile D9500

Esprimo Mobile D9500 leveres med et stilrent og robust kabinett som tåler en trøkk og selv med en 15,4 tommers antirefleks bredformatskjerm veier den bare 2,5 kg og er lett å få med seg på påskeferie. Med innbygget dvd-spiller/brenner og stor skjerm er det mulig for barna å benke seg rundt pc-en og se en spillefilm. Pc-en kan også kobles til den gamle hytte-tv-en via TV-Out-porten til glede for hele familien, skriver Fujitsu Siemens.

Er uhellet ute under ”kinobesøket” har pc-en et sølesikkert tastatur som kan forhindre større katastrofer. Maskinen er kanskje ikke utrustet med grafikkontroller for de tyngste spillene, men enklere spill som man forbinder med opphold på påskehytta byr ikke på problemer. Med minnekortleser som takler de fleste formater kommer man raskt i gang med påskeferiebildene og blir det behov for kontakt med familie, venner eller jobb har maskinen innebygget Mobilt Bredbånd (3G/UMTS/HSUPA) og trådløst nettverk.

Alt dette til den familievennlige prisen av kr. 7860 inkl. mva.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig bærbar

HD på hytta

Acer Gemstone+

Acer Gemstone+

Acer lanserer denne uken en ny maskinserie som er midt i blinken for lange påskekvelder på hytta isolert fra omverdenen, enten du stiller høye krav til spill, design, lyd, ytelse, eller bildekvalitet, skriver Acer.

Serien heter Gemstone+ og er designet i samarbeid med BMW Group Designworks USA.

DiamondBlack lakk, holografisk 3D-logo med LED-belysning er det første du ser fra utsiden. DiamondBlack-lakken fortsetter på innsiden og går over i en mørk grå NeoWave-håndleddshviler under tastaturet. Maskinen har et CineDash kontrollpanel, som er et touchpanel for medieavspilling.

Med hensyn til spill er maskinene utstyrt med med Nvidea GeForce 9500 M GS 512 MB grafikkkort. Lyden i denne maskinen gjør også at det meste av portable stereoer blir overflødig på hytta i år, her er det innebygget fem høyttalere samt en 30 cm lang sylinder som Acer kaller Tuba-Bass. Maskinen er sertifisert for Dolby Home Theater.

Ytelsesmessig er flaggskipet fra Acer er utstyrt med Intel Core 2 Duo 9300 prosessor på 2,5 GHz samt 6 MB cache.

Bildekvaliteten ved denne maskinen er også noe spesiell, og det trenger den jo da den også er utsyrt med Blu-ray, HDMI og SPDIF, og maskinen skal leveres med Full HD 1080P. Dette gir brukeren faktisk 14 prosent bedre filmutnyttelse enn et standard 15,4 tommer display i 16:10 som er det markedet har sett til nå.

Gemstone+ er lagt ut for salg fra kr 10999 inkl. mva.

LES OGSÅ: Smart reise-pc

Bærbar med HDMI

Dell XPS 1530

Dell: XPS 1530

Designet til XPS 1530 er flott og dette er en av Dells bestselgere til forbrukere i Norge. Bare forrige uke var rundt 35 prosent av Dells salg av bærbare til forbrukermarkedet XPS 1530 eller lillebror XPS 1330, skriver Dell.

Maskinen veier 2,6 kg, og da får du med et 6 celler-batteri som klarer en dvd-film, og har et 15,4 tommer-skjerm med DVD/RW innebygd.

XPS 1530 er en kraftig allround datamaskin. For å oppnå den beste effekten på hytta anbefaler Dell både bra kraft i minne og grafikkort, slik at du kan spille de vanligste spill, samtidig som du kan jobbe trådløst og se se dvd.

Maskinen er utstyrt med HDMI og kan kobles opp til tv-en (hvis den har samme tilgang).

XPS 1530 som Dell anbefaler er i pakken N03X5305, hvor maskinen inkluderer Intel Core 2 Duo 2,0 Ghz prosessor, 2 GB minne, 250GB HDD, 256MB Nvidia GeForce 8600M GT grafikkort og Windows Vista Home Premium. Prisen for denne pakken er 8490 kroner inkl. moms.

Oppkobling kan være et problem på hytta. Det kan løses hvis man bruker 1056 kroner ekstra for å få en mobil bredbåndsmodul, og etter avtale med internettleverandør kan man surfe via sim-kortet, hvis det finnes dekning på mobilen.

Prisen på XPS 1530 starter på 6790 kroner inkl. moms. Frakten i Norge er gratis.

Solid bærbar pc med mange funksjoner

Lenovo N200

Lenovo: N200

Lenovo er kjent for å ha kjøpt opp pc-divisjonen til IBM og videreutviklet ThinkPad-serien.I tillegg til å selge ThinkPad-maskiner, tilbyr Lenovo en egen brandet serie, kalt Lenovo 3000, som er mer tilpasset privat- og VSB-markedet, skriver Lenovo.

Til påske anbefaler Lenovo modellen N200, som er en solid bærbar pc med mange ulike funksjoner, til ca. 4000 kroner .

Lenovo N200 passer som familie-pc både hjemme og på hytta. Ikke bare er den godt utstyrt med 1,3 megapiksler webkamera, minnekortleser, bluetooth og fingeravtrykkleser, den har også et solid kabinett som tåler mye og har et meget godt tastatur.

Lenovo har valgt å benytte mange av de samme funksjonene i Lenovo 3000-serien som i ThinkPad, dette gjør at man får en solid og gjennomtenkt løsning til en rimelig pris.

Maskinen har innebygget dvd-brenner, samt mange tilkoblingsmuligheter som 4 x USB, mikrofoninngang, S-video, modem og LAN/WLAN.

Lenovo N200 har en stor og god skjerm (15,4 tommer widescreen), som passer ypperlig til bilde- og filmvisning, men også til skole/kontorarbeid.

Til bare 4000 kroner får du 1,5 GB minne, i tillegg har maskinen 120 GB harddisk som gjør at du har mulighet til å benytte maskinen som et multimediabibliotek med din musikk, eller dine nye påskeminner/bilder.

LES OGSÅ: TEST: Lenovo X300: Funksjonell og lett

Vi har også spurt Asus og Toshiba om sine forslag til påske-pc, uten å ha fått svar.

Komponenter