Her spises dine disker

Her spises dine disker

Maxxeguard spiser dine disker. Du kan kjøpe makuleringsmaskinen eller du kan leie den. Hvor små biter den skal spise av gangen kan du spesifisere.

- Miljø er et eget forretningsområde. Vi er et miljøfyrtårn. Vi har mottaksstasjon for elektronikkgjenvinning. Vi skal flytte til et bygg med energi-klasse A, sier Johnny Gravfort, administrerende direktør i Imento Norge AS.

Imento er en it-leverandør med en omsetning på 170 millioner kroner i året med særlig fokus på datakomponenter, enten teknisk utstyr eller programvare som eksempelvis Vmware.

Kutte i små biter

Maxxeguard har til oppgave å kutte opp platelagre i små biter. Hvor små kan brukeren spesifisere. Det er snakk centimetere, det er snakk om millimetere. Størrelsen kan variere fra 1 – 70 millimeter.

- Vi anbefaler fire millimeter, sier Dorin Cohen-Leira, forretningsutvikler i Imento for gjenvinning og sikkerhet.

Kutt på eksempelvis to millimeter blir forvridd. Det er for å gjøre det vanskelig å tolke dataene på de forvridde lagringsbitene med det mest avanserte avlesningsutstyret.

Ikke tilrådelig

Datadestruering er et viktig element i Imentos miljø og sikkerhetssatsning. Det er viktig for å kvitte seg med sensitiv informasjon. Å levere inn en datamaskin med platelagre med sensitive data på en gjenvinningsstasjon er ikke tilrådelig.

- Vi selger eller vi leier ut Maxxeguard, forklarer Dorin Cohen-Leira.

Leie kan gjøres på to måter, enten kan Maxxeguard flyttes til kundens lokaler eller så kan kunden leie tid på Imentos Maxxeguard.

- Vi foretar korttidsutleie, i praksis noen dager, forklarer Dorin Cohen-Leira.

Leietiden kan være ned til en time hvis særlig sensitive data skal destrueres.

Godkjent

- Kunder er typisk bank, finans, forsvar, helse og industri. Disse vil typisk kjøpe eget utstyr, sier Johnny Gravfort.

Makuleringsmaskinen er derfor godkjent for destruksjon av sikkerhetsmyndigheter. Maskinen er godkjent av Nasjonal sikkerhetsmyndighet for destruksjon av lagringsmedier med informasjon som er klassifisert som strengt hemmelig. Selv hevder Imento at også Nato Secret er godkjent for destruksjon.

Andres informasjon

Det er gode grunner for destruksjonen. Undersøkelser viser at hver tiende pc som selges brukt inneholder enten personlig eller forretningskritisk informasjon. Ifølge BT Sec har 34 prosent av platelagre solgt på E-bay enten personlig eller forretningsmessig informasjon.

For å effektivisere destruksjonen har Maxxeguard en lademagasin hvor det kan legges inn platelagre som skal kuttes opp. For å være sikker på at det er riktig platelager som blir destruert kan makuleringsmaskinen utstyres med strekkodeleser.

For de som verdsetter skikkelig destruksjon så koster ikke makuleringsmaskinen mye i forhold til kostnader forbundet med data på avveie. Like fullt er det mange som synes det er unødvendig å betale så mye. Imento anbefaler kjøp ved destruksjonsbehov av 500 platelagre i året.

Minimumsprisen er 365.000 kroner, maksimalt kommer Maxxeguard på 475.000 kroner. Da inngår strekkodeleser og lademagasin.

Les om:

Komponenter