Herlige høyttalere

Herlige høyttalere

Også HarmonKardon er ute med oppfølger til klassiker.

Nye høyttalere med Mac-designfokus. Perfekt!

Vi er i en tid for å gi, og for å få. Begge deler kan være fint. Her en noen forslag fra vår side, med fokus på både det auditive og det visuelle.

11+ (elevenplus)

Første kasus er dette lekre, lille høyttaler-paret fra elevenplus (eller 11+, som de liker å kalle seg). De kobler seg trådløst til en Mac eller iPhone med Bluetooth, men som så mye annet trenger de en liten ledning for å lade batteriene. Denne skjules på en finurlig måte på undersiden, og de kan kobles sammen ved hjelp av magneter - og dermed samtidig også skjule ledningene helt.

På medium volum yter disse lyd i 20 timer med en effekt på 2 x 3W. De er vinklet slik at lyden rettes fremover mot deg, og veier ikke mer enn 130 gram stykket. Pris er cirka 500 norske kroner før frakt og avgifter - bestilles direkte fra 11+ her .

Harman Kardon

Fra det mer kjente Harman Kardon kommer en oppdatering av en Mac-klassiker hva angår lyd. Aura-høyttalerene med sitt gjennomsiktige skall og vakre, svungne former har stått ved siden av (og under) mang en iMac. Du har sikkert også sett deres stick-høyttalere for skrivebordet.

Nye Aura har hele seks høyttalere som tilsammen dekker 360 grader rundtomkring-lyd, med en høyde på 28 centimeter. Frittstående plassering å foretrekke, antakelig. Farge er hvit og gjennomsiktig polykarbonat.

Tilkobling er trådløst via Bluetooth, eller DLNA eller Apple AirPlay. Eller en 3,5mm kabel, om du må. Optisk digital lyd ut er det også.

Pris er kjekke 539 dollar ekskludert avgifter, så rundt 3300 norske. Denne prisen er regnet ut fra butikk i Paris, Frankrike - nemlig eksklusivt hos Colette, et sted som er verdt et besøk i seg selv. Les mer her .

Komponenter