Historien om Apple-logoen

Historien om Apple-logoen

Rob Janoff er mannen bak Apple-logoen. Han lagde den gratis for Apple.

I 1976 ble Rob Janoff, en ung art director hos pr-byrået Regis McKenna, betrodd med en liten oppgave for en liten kunde. En ikke-betalende kunde, faktisk. Rob fikk oppdraget med å lage et kostnadsfritt pro bono-utkast til en logo for et lite oppstartsfirma ved navn Apple.

LES OGSÅ: Mac 25 år: Ti Jobs-ord for dagen

Apple Computer ble grunnlagt 1. april 1976, ganske nøyaktig for 33 år siden. Og Apple Computer den gang var Steve Jobs, Steve Wozniak og et par til, og de opererte mer eller mindre fremdeles ut av en garasje.

Ovenfor ser vi fire moderne varianter av Apples logo, pluss den aller første.

Rob Janoff designet Apples verdenskjente eple-logo, men fikk ikke én cent for jobben.

For å finne inspirasjon gikk Rob i butikken og kjøpte en pose epler. Eplene ble kuttet i biter, og etter timesvis med stirring og ide-myldring, og sikkert også penne-tygging, var en monokrom versjon av Apple-logoen født.

Manglet farger

Jobs bet på, men han syntes den manglet farger. Fargene skulle humanisere et ellers kjølig teknisk produkt. Det var tross alt den personlige datamaskinen Apple hadde oppfunnet!

LES OGSÅ: Microsoft mobber Apple

Fargene kom til, og Apples logo ble umiddelbart et ikon. Og hva var takken for Rob Janoff, som hadde jobbet gratis med en av (nå) verdens mest kjente logoer? «Ikke engang et julekort.»

PS: Det skal legges til at firmaet Regis McKenna fikk en rekke oppdrag for Apple siden, så eple-logoen bar frukter likevel.

Du kan høre et intervju med Rob Janoff under.

Les om: