Historisk Apple-maskin til salgs

Historisk Apple-maskin til salgs

En av de første Apple-maskinene fra 1976 auksjoneres vekk.

Nå har du en unik mulighet til å bli eier av en av de aller første datamaskinene fra Apple. Senere denne måneden kommer auksjonsfirmaet Christie's i London til å auksjonere bort en vaskeeske Apple-1 fra 1976.

Apples første

Apple-1 var Apples første datamaskin og ble solgt mellom april 1976 og mars 1977. Maskinen, det vil si komponentene, var bygget for hånd av Apple-grunnlegger Steve Wozniak, og ble sendt ut fra garasjen til foreldrene til Steve Jobs i Los Altos, California, hvor de to monterte og testet maskinene.

Apple-1 ble produsert i bare 200 eksemplarer, hvorav rundt 30 til 50 maskiner fortsatt eksisterer i dag. For 666,66 dollar (Steve Wozniak likte tall) fikk kjøperen et hovedkort med en MOS 6502-prosessor på 1,0 megahertz og minne på 4 eller 8 kilobyte. Monteringen måtte man gjøre på egenhånd - det vil si man selv måtte gå til anskaffelse av "kabinett", strømforsyning, tastatur og lignende.

LES OGSÅ:

Mac 25 år: Eventyret begynte på gutterommet

1,5 millioner kroner

Prisen for datamaskinen ligger på 150 000 pund, omlag 1,4 millioner kroner. Et signert brev fra Steve Jobs skal også følge med i pakken. Maskinen skal være den 82ende i rekken av Apple-1-maskiner, ifølge Christie's. Les mer her.

Komponenter