Hjemme-pc til 300 millioner kroner

Hjemme-pc til 300 millioner kroner

Dell har levert 200 hjemme-pc-prosjekter for over 300 millioner, siden den nye ordningen trådte i kraft i oktober 2005.

Det har gått halvannet år siden endringene i hjemme-pc-ordningen trådte i kraft. Siden 14. oktober 2005 har Dell levert mer enn 200 prosjekter til en samlet verdi på over 300 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

Da Finansdepartementet endret reglene for hjemme-pc-ordningen i 2005 var bransjen usikker på hvordan dette ville påvirke løsningen.

LES OGSÅ: Krokodilletårer for hjemme-pc-ordningen

Etter halvannet år ser bedrifter i hele landet at ordningen i dagens form fortsatt er en enkel, trygg og billig måte å heve it-kompetansen i selskapet på.

- Vi har en markedsandel på 59 prosent av hjemme-pc-markedet i første kvartal i år, ifølge IT Research, og ser at stadig flere bedrifter bruker dette som kompetanseheving til sine ansatte, sier administrerende direktør Michael Jacobs i Dell Norge.

Populært for store og små

Den nye ordningen tilsier et månedlig trekk i bruttolønn på 280 kroner per måned over en treårsperiode. Dette trekket er likt for alle tilbudte pakker, noe som gjør administrering av lønnstrekk for arbeidsgiver meget enkelt. Tidligere lå oppslutningen i en bedrift, som hadde inngått avtaler om hjemme-pc, på rundt 15 prosent. Med den nye ordningen fra Dell ligger oppslutningen på mellom 30 og 40 prosent.

- En gjennomsnittlig levering er på rundt 50 maskiner, og tilbakemeldingene fra kundene er svært gode, både når det gjelder ordningen generelt og på produktene, sier Jacobs.

LES OGSÅ: Stortap på hjmme-pc-ordningen