Hodetelefoner med skjerm

Hodetelefoner med skjerm

Nikon er klar med avanserte hodetelefoner med integrert mediespiller og skjerm.

For de fleste er Nikon synonymt med kamera og optikk, men selskapet har nå også kastet seg inn i det japanske markedet for lyd og bilde med noen svært avanserte hodetelefoner.

Toppmodellen UP300x, eller Ultimate Player 300x som forkortelsen står for, byr på en integrert mediespiller, skjerm, åtte gigabyte lagringsplass, støtte for trådløse nettverk og usb-kontakt.

Skjermen er ikke spesielt stor rent fysisk med sine 0.44 tommer, men den skal ifølge Nikon gi deg illusjonen av å stirre inn i en 50 tommers flatskjerm fra tre meters avstand.

Beklageligvis er det kun én av disse miniatyrskjermene, slik at du må lukke igjen det ene øyet for å få full kinoeffekt. Mediestøtten er også begrenset ettersom det kun er mulig å spille av WMV (Windows Media Video) og MPEG2 samt MP3, AAC og WMA-filer.

Ettersom hodesettet er utstyrt med en egen wlan-klient skal det være mulig å streame video og musikk direkte fra en pc. Det skal også være mulig å bruke skjermen til å surfe på nettet.

Nikon har ikke avslørt i detalj hvordan selve navigeringen foregår annet enn at hodetelefonene inneholder knapper for enkel navigering på en av sidene. Hodetelefonene har også sensorer som reagerer på brukerens hodebevegelser, slik at du kan styre musikk- og film uten bruk av knapper.

Hodetelefonene drives av oppladbare AA-batterier som skal holde til to timers videoavspilling eller fire og en halv time med musikk.

Nikon fastholder at produktet kun er beregnet for det japanske markedet, men lykkes de der kan vi jo alltids håpe på at det kommer en oppfølger til Europa om ikke lenge.

Mer informasjon finner du her.