Hold Mac-programmene dine oppdatert

Hold Mac-programmene dine oppdatert

Kjekt verktøy gjør oppdateringsjobben for deg.

Oppdateringer av Mac-programmer kan fort bli en omstendelig oppgave. Apple har ikke sluppet til tredjepartsutviklere i den innebygde oppdateringstjenesten som følger med i Mac OS X, men det finnes råd å få.

Macupdate er en av de største nedlastingstjenestene for lovlige Mac-filer på nettet. På Macupdate.com kan du sjekke siste nytt, men det finnes også en egen Macupdate-klient som kan være til stor hjelp på oppdateringsfronten.

Slik funker det

Macupdate Desktop er et program som skanner gjennom harddisken din på jakt etter programmer, innstillingspaneler, widgets og til og med skjermsparere. Søkeresultatene sjekkes opp mot Macupdates database og du får en liste over dine programmer med anbefalinger om hvilke applikasjoner som trenger en oppdatering.

Med et dobbeltklikk kan du oppdatere programmene som ifølge Macupdate finnes i nyere versjoner. Programmet både laster ned og installerer oppdateringene samt endrer statusen i resultatlisten.

Våre svenske Macworld-kolleger testet nylig programmet og påpeker at det mangler en del programmer i Macupdates database. Et annet minus er at det ikke sjekker tilleggsprogrammer og innstikksmoduler. De synes imidlertid programmet er nyttig og gir karakteren 4 av 5.

Macupdate Desktop koster 20 dollar (cirka 130 norske kroner) i året, men kan prøves i ti dager gratis. Du må registere deg som Macupdate-bruker for å kunne kjøre programmet.

PS: Macworld.no er alltid på jakt etter andre programvaretips. Send oss en e-post eller legg igjen en kommentar nedenfor!

Les om:

Komponenter