- Holder liv i død prosessor

- Holder liv i død prosessor

Oracle beskylder HP for å betale Intel for å la være å legge ned produksjonen av Itanium-prosessoren.

Oracle beskylder HP for å ha inngått en hemmelig kontrakt med Intel om å fortsette å produsere Itanium-prosessorer slik at det skal se ut som om «en død mikroprosessor fortsatt er i live».

Denne formuleringen brukte Oracle i en stevning som selskapet har tatt ut for en rettsinstans i delstaten California, melder Computerworlds nyhetstjeneste .

Itanium er navnet på en prosessorfamilie som har sine røtter hos HP og som senere er utviklet gjennom et samarbeid mellom HP og Intel. Itanium-prosessoren er basert på 64-bitsarkitektur og brukes i servere og høyytelses-datamaskiner i storbedrifter. Den første Itanium-prosessoren kom i 2001.

– Hemmelig avtale

Oracle beskylder nå HP for å ha inngått en hemmelig avtale med Intel om å fortsette å holde Itanium-produksjonen gående til tross for at en uavhengig forretningsvurdering hos Intel ville ha resultert i at Itanium-prosessoren hadde vært lagt død for flere år siden.

HPs strategi har vært å låse sine Itanium-kunder fast til denne plattformen og dermed ødelegge businessmuligheter for Oracles Sun-servere, hevder Oracle.

– Desperat taktikk

HP har svart på beskyldningene med å beskrive dem som en desperat forsinkelsestaktikk for å øke den lammende usikkerheten i markedet.

Denne usikkerheten inntrådte da Oracle begikk kontraktbrudd i mars 2011 og erklærte at selskapet ikke lenger ville støtte HPs Itanium-plattform, hevder HP.

Intel hevder at selskapet ikke omfattes av stevningen fra Oracle og vil derfor ikke kommentere saken.

Oracles beskyldninger omfatter også en påstand om at HP og Intel har inngått en hemmelig avtale som markedet ikke har fått noe informasjon om. Denne avtalen skal gå ut på at HP og Intel har en kontraktsforpliktelse om at Itanium-prosessoren forsatt vil produseres og utvikles gjennom ytterligere to prosessor-generasjoner.

I juni tok HP ut en stevning mot Oracles beslutning om å stanse utviklingen av programvare for Itanium-prosessoren. HP hevdet at dette var et brudd på juridisk bindende forpliktelser overfor HP og de to selskapenes 140 000 felles kunder.

Les om:

Komponenter