Home Server er straks klar

Home Server er straks klar

Microsoft kan komme til å slippe Windows Home Server helt etter skjema.

Denne saken er en nyhet først og fremst fordi Microsoft nå vil lansere et operativsystem innenfor sine opprinnelige tidsrammer.

LES OGSÅ: Slik er hjemmeserveren fra Microsoft

Da Microsoft i januar annonserte Windows Home Server (WHS) under årets Ces-messe i Las Vegas fortalte serversjef Steven VanRoekel at systemet skulle lanseres ”rundt” skolestart."

Ifølge en oppdatering på Microsoft sine egne supportsider skal Microsoft åpne opp den tekniske supporten for systembyggere fra og med 27. august.

All kode skal ha blitt sent til produksjon allerede 16. juli, slik at den nå tas hånd om av Microsofts interne distribusjonsapparat samt et utvalg maskinvareprodusenter selskapet har valgt å samarbeide med for levering av ferdige systemer.

Blant OEM-partnerne finner vi store navn som Hewlett-Packard, Fujitsu-Siemens, Gateway, Iomega, LaCie og Medion.

Ingen av maskinvareprodusentene har noen nøyaktige opplysninger om når de vil slippe sine serverløsninger eller hva de vil koste. Ifølge Microsoft er dette en avgjørelse som er opp til den enkelte produsent.

HP først

Microsofts produktsjef for Windows Home Server, Joel Sider, har tidligere uttalt at de første produktene kan dukke opp i september og trolig vil det være HP som åpner ballet med sin Mediasmart.

Det er heller ikke kjent hva Microsoft vil ta betalt for selve operativsystemet, som vil bli tilgjengelig for systembyggere som selv vil bygge sin egen hjemmeserver basert på eksisterende komponenter.

WHS, som er basert på koden fra Windows Server 2003, tilbyr blant annet automatisk sikkerhetskopiering fra pc-er som tilsluttes hjemmenettverket, samt fil-, skriverdeling og Web-basert fjernaksess for inntil 10 Windows XP eller Vista klienter.

Du kan lese mer om om løsningen på Microsofts egen Windows Home Server-blogg .