Høstslipp fra Dell

Høstslipp fra Dell

Proffe nettbrett og nye ultrabærbare med Windows 8.1.

Venue-serien av mobile enheter har vi ikke sett på det norske markedet tidligere og det begynner også å bli en stund siden Dell brukte serienavnet sist - da på mobiltelefoner basert på Windows Phone og Android. Nå tas navnet i bruk på Dells nye serie av nettbrett.

LES OGSÅ:

Her er de nye Surface-modellene

Med ny Atom

Når Venue nå gjør sitt inntog på det norske markedet er det i form av to nettbrett basert på Windows 8.1. Ifølge Dell skal egenskapene for nettbrettene være tilrettelagt for både brukerens behov i jobbsammenheng og fritid.

Venue 8 Pro har som navnet tilsier skjermstørrelse på 8 tommer. Dell oppgir tykkelse på 8,9 mm og vekt på 400 gram.

Forskjellige konfigurasjoner av Venue 8 Pro vil bli tilgjengelig - blant annet med 32 eller 64 gigabyte intern lagringsplass og med eller uten 3G for mobilt bredbånd. Skjermoppløsningen er 1280x800 punkter.

Prosessoren er en firekjernet Atom Z3740D-prosessor. Z3000-serien er blant Atom-prosessorene som tidligere har gått under Bay Trail-kodenavnet og som ble lansert under Intels utviklerkonferanse i september. Minnemengden er 2 gigabyte.

Som tilbehør til Venue 8 Pro vil man blant annet kunne kjøpe en penn som skal gjøre det enklere å ta raske notater.

LES OGSÅ:

Atom-nettbrett til under tusenlappen

Både pc og nettbrett

Venue 11 Pro har 11-tommers skjerm med 1920x1080-oppløsning, vekt på i underkant av 800 gram og kan leveres med en rekke forskjellige prosessoralterantiver. Med de raskeste modellene med fra Intels Core i3- og i5-serie vil dette være et nettbrett med ytelse på nivå som en ultrabærbar pc.

I tillegg til Core i3 og i5 vil enklere modeller basert på prosessorer fra Atom- og Pentium-seriene være tilgjengelig. I likhet som på 8-tommeren er det den nye Atom Z3000-serien av prosessorer som benyttes - og også Pentium-prosessoren nettbrettet kan leveres med kan strengt tatt sies å være en Atom-modell.

LES OGSÅ:

TEST: Acer Aspire P3: Nettbrett og pc?

Gjennom tilbehør som tastatur og dokkingstasjon skal Venue 11 Pro kunne fungere både som bærbar pc og som stasjonær pc. Dette er en løsning som kan være spesielt aktuell for bedrifter der man ønsker å redusere antallet enheter for en bruker - ikke bare sett i forhold til innkjøpskostnad, men også for å redusere kostnader for administrasjon, opplæring og lisenser. Med bakgrunn i at nettbrettene er basert på standard Windows 8.1, vil de hos mange bedrifter kunne gå inn i eksisterende administrasjonsløsninger og er kompatible med programvaren og tjenestene som bedriften gir støtte for på vanlige Windows-baserte bærbare pc-er.

Venue 11 Pro vil gå inn i samme segmentet som blant annet Microsoft Surface Pro 2. I likhet med Microsoft vil Dell her også levere to tastatur. Man har ett tynt og lett tastatur som også fungerer som beskyttelse for skjermen, samt et tastatur med integrert batteri. Det ekstra batteriet skal gi 50 prosent høyere batterikapasitet ifølge Dells pressemelding.

I likhet med Venue 8 Pro vil man også på 11-tommeren kunne benytte en penn som kan kjøpes som tilleggsutstyr.

Både Venue 8 Pro og 11 Pro vil være mulig å også administrere gjennom Dells egne administrasjonsløsninger. Begge nettbrettene er utstyrt med TPM-brikke - dette en løsning en del sikkerhetsløsninger er avhengig av. Versjon levert med Core i5-prosessor vil også være kompatibel med Intels vPro-teknologi.

Andre egenskaper - avhengig av modellkonfigurasjonen man velger - er blant annet 802.11ac-støtte for trådløst nettverk, NFC, integrert 3G, kamera foran og bak og minnekortleser. Intern lagringskapasitet er 32, 64, 128 eller 256 gigabyte.

Dell oppgir foreløpig ingen pris på de nye nettbrettene, som først blir tilgjengelig på det norske markedet i desember.

Bærbar med 3200x1800

Dell kom med en oppdatering av sin XPS 12 rett i etterkant av at Intel lanserte deres fjerdegenerasjons Core-prosessorer. Nå følger selskapet etter med oppdatering av Dell XPS 13 og 15.

Dell XPS 13 har mye til felles med XPS 12 - etter det vi erfarer er nedre del av chassis og mye av innmaten den samme. Man har imidlertid ikke hybridfunksjonaliteten som XPS 12 kan skilte med, der skjermen vippes rundt for å gjøre pc-en om til et nettbrett. XPS 13 kan imidlertid også stille med berøringsskjerm.

LES OGSÅ:

TEST: Dell XPS 12 - Mer utholden hybrid

Skjermoppløsningen er 1920x1080 punkter og skjermen er ustyrt med Corning Gorilla Glass NBT - dette en ny type Gorilla Glass for pc-er med berøringsskjerm. Gorilla Glass fra Corning er ellers kjent for å være svært robust og vanskelig å ripe opp.

Vekten for XPS 13 oppgis til 1,3 kilo og batteritiden 10,5 timer.

Da er noen av nyhetene på Dell XPS 15 mer spennende - blant annet at pc-en blir tilgjengelig i konfigurasjon med skjermoppløsning på hele 3200x1800 punkter. Dette er en trend vi nå ser fra flere produsenter - både Lenovo, Asus, Samsung og Acer har fulgt etter Apples Retina-modeller og starter nå å levere bærbare pc-er med langt høyere skjermoppløsning enn tidligere.

XPS 15 vil ellers kunne leveres med dedikert grafikkprosessor fra Nvidia, NFC og hybridlagringsløsning som kombinerer 1 terabyte harddisk og 32 gigabyte SSD. De mest brukte filene vil da være lagret på SSD-en.

Selv om dette er en pc med 15-tommers skjerm er ikke vekten mer enn 2 kilo ifølge Dells pressemelding.

XPS-serien var tidligere rettet mot konsumenter som ønsket "noe ekstra" i henhold til design og ytelse. Dell har imidlertid i senere tid utstyrt pc-ene med elementer som vi vanligvis har funnet på modellene rettet mot bedrifter - som for eksempel TPM-brikke. I tillegg har service- og garantiopsjonene for bedriftsmarkedet også vært tilgjengelig.

Leveringen av nye XPS 13 og 15 skal starte mot slutten av oktober ifølge Dells pressemelding. Foreløpig er priser ikke tilgjengelig.

LES OGSÅ:

Vifteløst med Core-prosessor