Hovedkort for AMD Fusion

Hovedkort for AMD Fusion

Sapphire tidlig ute med hovedkort til AMDs nye Fusion-prosessor.

Sapphires nye hovedkort, Pure White Fusion E35M1W, er basert rundt mini-ITX-formfaktoren der hovedkortet måler 17 x 17 cm. Dette er en formfaktor som gjør hovedkortet aktuelt for små stasjonære pc-er, hjemmeservere og spesielt stue-pc-løsninger.

Hovedkortet leveres med prosessor ferdig påmontert. Prosessoren er AMDs Fusion E350, som også inkluderer en DirectX 11-kompatibel grafikkprosessor med full videoakselerasjonsstøtte for avspilling av HD-video. Den har to kjerner på 1,6 GHz. Hovedkortet er utstyrt med HDMI, DVI og VGA for tilkobling av skjerm eller TV. Opptil 4 gigabyte DDR3-minne kan utnyttes og hovedkortet tilbyr funksjonalitet som USB 3.0, Serial ATA 6 Gbps, eSATA, Bluetooth, Gigabit Ethernet, 7.1-kanals lydkontroller og for ekspansjon har man både en vanlig PCI Express 16x-kortplass (med 4x-båndbredde) og en Mini PCI Express 1x-kortplass.

LES OGSÅ:

En ny start for AMD?

Hvor kraftig strømforsyning som kreves vil være avhengig av konfigurasjon. Dette er imidlertid energieffektiv løsning som i en enkel konfigurasjon vil kunne kjøre på små strømforsyninger. Flere harddisker og dedikert grafikkort kan imidlertid øke strømbehovene. Prosessoren, som altså også inkluderer grafikkprosessor og minnekontroller, har et maksimalt strømforbruk på 18 watt.

Ytelsen en slik løsning leverer vil i første omgang gå i konkurranse med løsninger basert på de raskere Intel Atom-prosessorene og laveste modellene i Core 2/Pentium Dual-Core-serien fra Intel.

Sapphire har foreløpig ikke sagt noe om pris.

Mer informasjon: www.sapphiretech.com

LES OGSÅ:

GUIDE: En server til hjemmet

Les om: