Hovedkort for de ekstreme

Hovedkort for de ekstreme

Foxconn har presentert et hovedkort spesielt tilrettelagt for ekstremoverklokkere. Har du flytende nitrogen klart?

Foxconn Blackops vil neppe bli noen storselger. Men det er nok heller ikke hensikten. For Foxconn handler det om å bygge opp sitt merkenavn.

Kvaliteten på hovedkort demonstreres gjerne av produsentene gjennom ekstremoverklokkere. Dette er ikke overklokkere som benytter systemene til vanlig bruk. Hensikten kan godt være at systemet er i livet lenge nok for å sette rekorder i ytelsestester som for eksempel 3DMark eller SuperPi.

Hovedkortet Blackops er rettet mot Intels prosessorplattform, som i dag er nødvendig for å konkurrere i toppen ytelsesmessig (overklokking eller ikke...). Kortet er basert på Intels X48-brikkesettet. Dette er ennå ikke offisielt lansert. Det er ikke så ulikt det eksisterende X38-brikkesettet, men støtter offisielt 1 600 MHz prosessorbusshastighet.

Hovedkortet leveres med en spesiell løsning for avkjøling for brikkesettet. Man har her mulighet for vanlig viftebasert kjøling, vannavkjøling eller bruk av flyende nitrogen eller tørris gjennom en medfølgende «trakt».

Hovedkortets BIOS er også spesielt tilrettelagt for å gi avanserte overklokkere bedre kontroll over aspekter man vanligvis ikke kan stille inn på normale hovedkort.

Og mer...

Under CES-messen viste Foxconn også fram et ennå ikke navngitt kort (kodenavnet oppgitt nå var F1) som også rettes mot ekstrembrukere, og rekordjegere. Også her er hovedkortet i seg selv tilrettelagt for mer effektive avkjølingsløsninger, med blant vannkjøling for brikkesett og spenningsregulatorer. Hovedkortet vil også støtte Crossfire-konfigurasjon med opptil fire grafikkort.

Kortet følger ikke standard ATX-formfaktor, og vil derfor være krevende i henhold til kabinett. For en del ekstremoverklokkere er det imidlertid ikke aktuelt å benytte kabinett uansett...

Les om: