Hovedkort for Hackintosh

Hovedkort for Hackintosh

Spesialtilpasset de som vil bygge seg en egen Mac.

Selskapet QUO Computer har annonsert at de vil komme med at hovedkort som er tilrettelagt til å kjøre "hvilket som helst operativsystem man måtte ønske".

Selskapet nevner ikke støtten for Mac OS X spesifikt - noe som trolig gjøres for å ikke tirre på seg Apples advokater.

Hovedkortet er i standard microATX-formfaktor og basert på Intels Z77-brikkesett og LGA1155-prosessorsokkel. Man står da over et stort utvalget av siste generasjons Core i3-, i5- og i7-prosessorer fra Intel med opptil fire kjerner som kan benyttes. Det er fire minnesokler for DDR3-minne og fire PCI Express-kortplasser for tilleggskort.

Basert på Gigabyte-løsning

I utgangspunktet kan man kjøre uten dedikert grafikkort gjennom å bruke grafikkprosessoren integrert i Intels prosessorer, men man vil også kunne utstyre pc-en med forskjellige dedikerte kort.

For Mac OS X-brukere kan valget av grafikkort være litt begrenset med tanke på hva det vil finnes av drivere til operativsystemet. For bruk av integrert grafikkprosessor kan man koble til skjerm via HDMI eller DVI. Hvorvidt hovedkortets to Thunderbolt-porter kan benyttes som mini-Displayport-tilkoblinger gis det ikke informasjon om.

Kortet har seks Serial ATA-tilkoblinger og støtter USB 2.0, USB 3.0, FireWire 400 og FireWire 800 . Det er integrert Gigabit Ethernet-kontroller fra Intel.

Hovedkortet er i utgangspunktet basert på en modell fra Gigabyte. Det spesielle med kortet blir i utgangspunktet hvordan UEFI er utviklet. UEFI har på nyere pc-er erstattet den tradisjonelle BIOS-en, hvilket har gjort det noe enklere å kjøre Mac OS X i såkalte Hackintosh-løsninger. Pc-en vil være mulig å sette opp med multiboot mellom flere operativsystemer - med andre ord at man kan kjøre Windows og Linux i tillegg til Mac OS.

Hovedkortet, som QUO kaller Z77MX-QUO-AOS, vil i utgangspunktet nå være mulig å forhåndsbestille for 199 dollar, rundt tusenlappen, via selskapets websider. Husk at frakt og eventuelle tollavgifter kommer i tillegg.

Mer informasjon: www.quocomputer.com/projectq/

Les om: