Hovedkort med bedre lyd

Hovedkort med bedre lyd

MSI har lagt spesiell fokus på lydprosessoren på sitt nye Big Bang-hovedkort.

MSI Big Bang Fuzion vil være et hovedkort basert på Intels P55-brikkesett og rettet mot Intels Core i5- og i7-800-serie av prosessorer. Foreløpig er det få detaljer rundt hovedkortet. Det er blant annet kjent at kortet vil bruke en spesiell brikke fra selskapet Lucid for bedre støtte for flere grafikkort i samarbeid enn de løsningene Intel, ATI og Nvidia per i dag leverer. Det skal her også være muligheter for å kjøre Nvidia- og ATI-baserte kort i samarbeid. Hovedkortet vil rettes mot spillentusiaster, samt trolig også overklokkingsentusiaster som er på jakt etter ytelsesrekorder.

Creative og THX

THX TruStudio PC er en løsning utviklet av Creative og THX. Det er en løsning som skal gi bedre lydkvalitet og lydprosesseringsegenskaper enn det man normalt sett ser integrert på hovedkortene. Ut i fra det vi kan forstå burde det også være mulig å benytte lydprosessoren og teknologien knyttet til den i bærbare pc-er. Løsningen består av en kombinasjon av maskinvare og programvare.

I likhet med Creatives X-Fi-lydkort vil man ha støtte for blant annet EAX Advance HD 5.0. Dette er en lydteknologi som benyttes i spill for å gi bedre lydeffekter. Videre skal lydprosesseringen være lagt opp til å gi bedre surroundgjengivelse, forbedre lydkvalitet på avspilling av komprimerte musikkformater der noen av detaljene kan ha forsvunnet og lydprosesseringen skal ta mindre ressurser fra prosessoren. I tillegg snakker man om bruk av komponenter som generelt skal kunne gi bedre lyd.

Vi ser positivt på en utvikling der bedre lydprosessorer benyttes både på hovedkort og i bærbare pc-er. Mange av løsningene som benyttes er sett opp i mot den tiltenkte bruken av maskinene langt fra optimale. Å kjøpe et dedikert lydkort blir en ekstrakostnad og mange tror kanskje også at forskjellen er mindre enn den i praksis vil være i mange tilfeller.

Mer informasjon om THX TruStudio PC finner man på www.creative.com/oem. MSIs Big Bang Fuzion-hovedkort lanseres offisielt 29. november.