Hovedkort for nye Opteron

Hovedkort for nye Opteron

MSI har lansert hovedkort aktuelt for arbeidsstasjoner og nettverkstjenere med firekjernes Opteron-prosessor.

AMD lanserte nylig deres K10-arkitekturbaserte Opteron-prosessor med fire kjerner, tidligere best kjent under kodenavnet "Barcelona". MSI er nå klart med hovedkort for prosessoren, aktuelt for avanserte arbeidsstasjoner og nettverkstjenere.

MSI K9NU-Speedster er basert på Nvidias nForce4300-brikkesett og støtter en enkelt firekjernet AMD Opteron-prosessor i 2200-serien. Gjennom åtte minnesokler er det muligheter for opptil 32 gigabyte feilkorrigerende minne (DDR2 533/667 MHz ECC). Den integrerte harddiskkontrolleren har støtte for seks Serial ATA-harddisker, og tilbyr mulighet for RAID-nivåene 0, 1, 0+1 og 5. Det er også to integrerte 10/100/1000 Mbps nettverkskontrollere.

Man finner også en integrert grafikkontroller basert på Volari Z7-grafikkprosessoren fra XGI. Denne med 16 megabyte minne. Denne løsningen vil helst være aktuell å benytte i tjenersammenheng, men for arbeidsstasjonsbruk kan en eller to vanlige pci-express-grafikkort benyttes.

Det er også muligheter for SLI-konfigurasjon med to grafikkort basert på Nvidias GeForce- eller Quadro-serie av grafikkprosessorer. Eventuelt kan to vanlige grafikkort benyttes for å gi støtte for mer enn to skjermer.

For videre ekspansjon har man to pci-express 1x-kortplasser og to vanlige 32-bit/33 MHz pci-kortplasser.

MSI vil også levere en halvfabrikattjener basert på hovedkortet, dette under navnet K1-106. Løsningen består da av hovedkortet, kjølerløsning, kabinett og strømforsyning i U1-formfaktor.

Mer informasjon: www.msi.eu

Les om: