Høy Intel-pris sjokkerer spillerne

Høy Intel-pris sjokkerer spillerne

Skuffende nyhet for spillentusiaster: Intels nye prosessorer blir dyrere enn ventet.

Intel har nå offentliggjort prisene på sine nyeste og kraftigste prosessorer som ikke minst spillentusiaster har vist stor interesse for.

Problemet for spillentusiastene er at prosessorene blir mye dyrere enn tidligere antatt.

Intels Core 2 Extreme Quad-Core-prosessor for stasjonære pc-er med klokkefrekvens på 3,2 GHz vil koste 1 499 dollar i fabrikkinnkjøp på 1000 stykker, ifølge Intels nyeste prisliste.

På forhånd var det i flere nyhetsmeldinger og i spillblogger spådd at denne prosessoren vil komme til å koste maks 999 dollar.

Tom's Hardware var blant nettstedene som i forrige uke spådde en slik pris og som dermed bommet med 500 dollar.

I prosessorsammenheng er dette en stor prisforskjell som kan komme til å slå sterkt ut på den endelige prisen på maskinene som blir bygd med denne prosessoren.

Intel har også kunngjort en litt rimeligere versjon til 1 399 dollar, mens en utgave med klokkefrekvens på 3,0 GHz vil koste 999 dollar.

Topp 3D-ytelse

Ifølge Intel vil de nye prosessorene gi mer realistisk 3D-ytelse og ultrarask prosessering for kjøring av spillprogrammer.

Core 2 Extreme Quad-Core-prosessorene har hatt kodenavnet Bloomfield.

Observatører er også overrasket over at den nyeste prislisten fra Intel ikke signaliserer noen prisreduksjon på prosessorer til vanlige kontor-pc-er.

Tidligere har Intel pleid å sette ned prisen på eksisterende prosessorserier for å få ryddet gammel teknologi av veien når nye prosessorer skal introduseres.

Dessuten har Intel hatt tradisjon for å videreutvikle og oppdatere sin produksjonsteknologi såpass hyppig at det har pleid å resultere i jevnt synkende priser på prosessorproduktene.

Prisene stabiliserer seg

Det har også vært en trend at mens prisen på prosessorer for bærbare pc-er har holdt seg oppe på grunn av kraftig konkurranse i bærbar-markedet, har prisene for komponenter til stasjonære pc-er falt jevnt og trutt. Nå ser det ut til at prosessorprisene for stasjonære pc-er er i ferd med å stabilisere seg, melder IDG News Service.

Både Intel og analysefirmaet Gartner har kunnet konstatere at bedriftsmarkedet faktisk har økt innkjøpet av stasjonære pc-er i senere tid.

Ifølge Intel er det økende vekst i etterspørselen etter stasjonære pc-er i nyere og ikke fullt så veletablerte markeder.

Les om: