HP åpner for seg selv

HP åpner for seg selv

HP lanserer nye Procurve-svitsjer som kan integreres med bladesystem-løsninger.

HP utvider nettverksporteføljen med nye Procurve-produkter. Lanseringen består blant annet av HP Procurve 6120 Blade Switch, og blant nyhetene er muligheten for tettere integrasjon med HPs Bladesystem-løsninger.

- Når Procurve er tatt inn og integrert, kan vi tilby full HP gjennom hele løsningen, sier Jan Fredrik Gunvaldsen, som er produktansvarlig for HP servere. Han understreker at med Procurve inne i C-class kan også disse administreres av kunden under ett felles grensesnitt via Onboard Administrator.

Sammensmeltingen er ment å forbedre virtualiseringsytelsen og gi økt fleksibilitet i nettverket. Gunvaldsen påpeker at det for kunder som har standardisert på Procurve i backbone nå blir mulig å gjøre systemet enhetlig ved at det fortsetter inn i Blade-løsningen.

Lanseringen representerer ifølge HP et strategisk veivalg ved at nettverksdivisjon knyttes tettere sammen med serverdivisjonen.

Med Procurve vil forhandlerne kunne tilby rene HP-løsninger som er svært prisgunstige ifølge Jan Wigen, som er ansvarlig for HP Procurve i Norge. Han hevder at Procurves svitsjer koster halvparten av hva et tilsvarende produkt fra markedslederen innen nettverk koster, noe som gjør det mulig for forhandlerne å tilby løsninger som er svært konkurransedyktige.

LES OGSÅ: Bedre enn ventet fra HP