HP-batterier tilbakekalles

HP-batterier tilbakekalles

Tilbakekaller brannfarlige batterier i HP-bærbare fra 2007 og 2008.

Pc-produsenten Hewlett-Packard tilbakekaller nå batterier fra datamaskiner produsert mellom august 2007 og mai 2008. Årsaken er at batteriene inneholder en feil som kan føre til overoppheting og i verste fall brann.

I mai 2009 begynte HP å tilbakekalle brannfarlige batterier fra en rekke av selskapets bærbare datamaskiner. I oktober det samme året ble listen over pc-er utvidet, og nå kaller selskapet tilbake enda flere batterier. HPs liste består nå av mer enn 30 ulike modeller.

De aktuelle batteriene finnes i datamaskiner produsert mellom august 2007 og mai 2008. Det er de bærbare modellene HP Pavilion, Compaq Presario og HP Compaq som skal være berørt. HP antar at mindre enn 3 prosent av maskinene har et defekt batteri. Hvor mange norske brukere tilbakekallingen gjelder er ikke kjent.

HP og amerikanske Consumer Product Safety Commission kjenner til to tilfeller der batterier har blitt overopphetet og tatt fyr. Men ifølge rapportene har det ikke oppstått noen personskader, skriver TechWorld.

Du kan sjekke om batteriet ditt er rammet ved å gå inn på HPs hjemmesider og taste inn produkt- og serienummer. De gamle batteriene vil erstattes med nye helt kostnadsfritt, ifølge HP.

Les om: