HP beholder pc-avdelingen

HP beholder pc-avdelingen

HP gjør kuvending, de vil ikke kvitte seg med pc-er likevel.

HPs nye administrerende direktør Meg Whitman informerer om at selskapet likevel ikke vil kvitte seg med pc-divisjonen.

Det ble meldt i august fra daverende toppsjef Leo Apotheker at de ville fjerne avdelingen for å "fokusere mer på kjerneområder". I tillegg, selv om HP har tjent penger på pc-ene, har inntjeningen vært såpass lav at pc-avdelingen har dratt ned hele driftsmarginen.

Men under Whitmans lederskap vil altså avdelingen bestå.

- Å beholde pc-gruppen er rett for kundene og våre partener, det er rett for aksjeholderne og det er rett for våre ansatte, sier hun til Computerworlds nyhetstjeneste.

Viktig for relasjoner

Bak avgjørelsen ligger en fordypende analyse av konsekvensene ved et salg av avdelingen. Selskapet har innsetta t pc-avdelingen er et avgjørende komponent i selskapets relasjoner med både forbrukere og bedrifter.

Da det ble kjent at de ville selge ut divisjonen var det flere kritiske analytikere som mente at pc-divisjonen bidrar til HPs omsetning og resultat og dessuten er avgjørende for selskapets relasjoner til storkundene.

Mange av storkundene har sett på HP som en leverandør av all maskinvare, programvare og tjenester, gjerne kalt one-stop-shop.

Andre analytikere har ment det ville vært riktig av HP å følge samme rute som IBM ved å satse hardere på høymargintjenester rettet mot storkundene.

Konkurrenter på frierferd

Etter at Apotheker la det store egget utnyttet konkurrenter som Dell usikkereheten som oppstod blant HP-kundene for å kuppe disse.

Men nå er egget altså knust.

Les om:

Komponenter