HP og Dell med nye nettbrett

HP og Dell med nye nettbrett

Satser tungt mot nettbrett-markedet i bedriftene.

Bare en uke etter at HP kunngjorde at konsernet likevel ville bevare pc-divisjonen sin, lanserte selskapet en ny tavle-pc, Slate 2.

Den nye tavle-pc-en fra HP er myntet på bedriftsmarkedet. Den kjører Windows 7, har en 8,9-tommers kapasitiv berøringsfølsom skjerm og drives av en Intel Atom Z670-prosessor. Vekten er på rundt 690 gram.

Slate 2 er en oppdatering av HPs tavle-pc Slate 500, som kom i fjor.

I konkurranse med Dell

Også konkurrenten Dell har nylig lansert en Windows 7-basert tavle-pc, Latitude ST. Denne har litt større skjerm enn HPs nykommer, 10,1 tommer. Batterilevetiden er oppgitt til åtte timer, og vekten er 816 gram.

Samtidig melder IDGs nyhetstjeneste at både HP og Dell kommer til å satse sterkt på tavle-pc-er basert på Windows 8 neste år.

Bakgrunnen skal blant annet være at Amazon nå har erklært priskrig i Android-markedet med sin Kindle Fire, samtidig som iPad fortsatt dominerer nettbrett-markedet med sin iPad, som har en markedsandel på over 70 prosent.

Dell-sjef Michael Dell uttalte på Dell World 2011-konferansen i Texas nylig at Android har ikke utviklet seg i tråd med forventningene. Samtidig pekte han på at en rekke interessante Windows 8-apper er under utvikling

Ifølge Taiwan-avisen Digitimes vil både Dell og HP lansere Windows 8-baserte nettbrett i tredje kvartal 2012.

HP satser på sikkerhet

I mellomtiden er det altså nykommeren Slate 2 som har all fokus hos HP akkurat nå, inkludert hos HPs norske avdeling.

– HP har stor tro på nettbrett som produkt, og vi har med denne lanseringen prøvd å etterstrebe kundenes behov og ønsker for enda bedre mobile produkter, sier produktsjef for bærbare pc-er i bedriftsmarkedet, Kristin Alnes, i HP Norge.

Hun hevder at HP har hatt større fokus på sikkerhet enn mange av konkurrentene, og at det vil øke bedriftenes tillit til Slate 2. Blant annet blir dataene på nettbrettet beskyttet av en TPM-sikkerhetsbrikke.

HP Slate 2 er lagd for å betjenes med fingrene, men man kan få kjøpt pennen HP Slate Digital Pen som tilleggsutstyr.

Operativsystemet er Windows 7 Professional 32.

Skjermstørrelsen er altså 8,9 tommer eller 22,6 cm, om man vil. Oppløsningen er på 1024 x 600 punkter, eller 1024 x 768 punkter for enkelte programmer, opplyser HP. Grafikkprosessoren er Intel Graphics Media Accelerator 600.

Nettbrettet har usb-kontakt, kombinert hodetelefon- og mikrofonkontakt, integrert mikrofon og strømkontakt, samt en sd-kortplass.

Dessuten har Slate 2 to kameraer, et på tre megapiksler som vender utover og et med lavere oppløsning, VGA, som vender innover med tanke på videokonferanser.

Veiledende pris er satt til cirka 6410 kroner inklusive mva., og HP regner med å få tavle-pc-en i salg i Norge fra 1. desember.

Les om: