HP først til en million bladservere

HP først til en million bladservere

HP har rundet millionen i antall solgte bladservere, og leverer stadig mer til smb-markedet.

Bladservere er det sterkest voksende segmentet på servermarkedet, og HP er førstemann til å runde én million solgte enheter.

HP er fortsatt markedsleder målt i både omsetning og antall solgte enheter, ifølge analyseselskapet IDC. I et ellers presset maskinvaremarked, forventer IDC at bladservermarkedet skal vokse med 45 prosent i år.

- Bladservere har utviklet seg til en moden teknologi på serverrommet. Stabilitet, skalerbarhet, enkel administrasjon og lave kostnader er de viktigste årsakene til at stadig flere it-sjefer satser på bladservere, sier forskningsdirektør Thomas Meyer i IDC.

Attraktive for smb

Flere og forbedrete funksjoner, kombinasjonsmuligheter med andre servere og lagringsløsninger, samt økt programvareutvalg gjør også bladserverne mer egnet for smb-markedet.

I tillegg kan HPs bladservere spare opptil 48 prosent av strømforbruket i forhold til en tradisjonell serverenhet på 1U, ifølge HP.

- Flere og flere små og mellomstore bedrifter velger C-klassen i HP Bladesystem for å redusere kostnader, spare tid, øke ytelsen og bli mer energieffektive, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Les om:

Komponenter