HP lanserer Sleekbooks

HP lanserer Sleekbooks

Sleekbooks skal konkurrere med ultralette bærbare på pris.

HPs Pavillion Sleekbooks starter på 500 amerikanske dollar (ca.3000 NOK) og er vel så tynne og lette som Ultrabooks.

Hewlett-Packard viste i dag den nye Pavillion Sleekbook. Selskaper påpeker at disse er billigere enn Ultrabooks, men likevel og konkurransedyktig i vekt og størrelse, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

To typer

Den nye Paviliion Sleekbook kommer i to modeller. Sleekbook 14 har en 14 tommers skjerm og starter på rundt 3000 kroner (amerikanske priser). Sleekbook 15 har en 15,6 tommers skjerm og koster rundt 400 kroner mer.

De nye bærbare maskinene vil bli tilgjengelig i USA rundt 26 oktober og kommer med Microsoft 8 OS.

I mai annonserte HP Envy Sleekbook med lignende skjermstørrelser og med priser som startet på 699 amerikanske dollar. Prisene på disse maskinene har allerede falt med om lag 100 dollar.

De nye Pavillion Sleekbooks er 21 millimeter tykke og veier under 1,8 kg. Ultrabooks er designet og utformet etter strenge krav fra Intel. De kan for eksempel bare ha Core-prosessorer og kan ikke være mer enn 21 millimeter tykke, men med Sleekbooks kan HP være mer fleksible - og for eksempel bruke prosessor fra AMD.

- Ultrabook har strenge krav i forhold til størrelse, teknologi og vekt. Sleekbooks gir oss mange flere alternativer, sier Kevin Wentzel, teknisk markedssjef i HP og fortsetter:

- Det finnes mange der ute som kunne tenkt seg en bærbare PC som er både lett og smidig, men sannsynligvis venter de bare på at de kan få råd til en. Vi føler nå at vi treffer dette markedet.

Les om:

Komponenter