HP legger ned Webos

HP legger ned Webos

Selskapet vil fokusere på bedriftsmarkedet, og kutter ut smarttelefoner, pc-er og nettbrett.

Hewlett-Packards kunngjøring i går om at de skal slutte å produsere nettbrett og smarttelefoner basert på Webos-operativsystemet overrasket mange analytikere, som mener at selskapet bukket under for presset fra Apples og Androids stødige vekst, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Fokus på bedrifts- og printermarkedet

HP ønsker nå endre sin strategi, og planlegger å fokusere på bedriftsmarkedet og printermarkedet, og vil skille ut eller selge Personal Systems Group (PSG), som er underavdelingen ansvarlig for salg av pc-er og Webos-enheter.

Selskapet sa likevel at det ville undersøke muligheter for å ”optimalisere” Webos-plattformen, inkludert muligheter for å lisensiere operativsystemet til andre pc-produsenter. HP kjøpte Webos sammen med Palm i fjor for 1,2 milliarder dollar, og uttalte på det tidspunktet at de skulle bruke operativsystemet i en rekke produkter og printere.

Men salg av Webos-smarttelefoner og nettbrett har ikke fått tilstrekkelig fotfeste i et komplisert forbrukermarked som beveger seg fort, sier HP-sjef Leo Apotheker i en telefonkonferanse for å diskutere tallene for tredje kvartal.

- Salget av Touchpad har ikke svart til våre forventninger, sa Apotheker.

Mistet tålmodigheten

Akkurat som Apples mobilstrategi, forsøkte HP å binde sammen maskinvare, programvare og tjenester, men mistet tålmodigheten og bestemte seg for kutte sine tap, sier Ezra Gottheil, analytiker i Technology Business Research, til Computerworlds nyhetstjeneste.

- Det ville tatt tid for HP å bygge et marked for sitt OS, noe som ville krevd tålmodighet, sier Gottheil.

Han hadde ikke regnet med at HP skulle gi opp Webos så fort, ettersom det hadde potensial til å bli et produkt med høye marginer, på samme måte som Apples produkter.

Les om:

Komponenter