HP ryktes å satse på Android

HP ryktes å satse på Android

Både nettbrett og smarttelefoner skal være under utvikling.

HP har ikke gjort spesielt stor suksess med sine satsinger på nettbrett og smarttelefoner.

I 2010 kjøpte selskapet opp Palm, noe som ga dem tilgang til mobiloperativsystemet WebOS. Men HPs produkter med WebOS floppet fullstendig og selskapet trakk seg selv ut av markedet.

Nå rapporterer teknolgibloggen ReadWrite at HP har planer om å lansere flere nettbrett og smarttelefoner med Android som operativsystem. HP har allerede sluppet et nettbrett som kjører Windows 8, men en satsing på Android ville kunne gi helt annen skyts i kampen om brukere.

Vises i slutten av februar?

Ifølge opplysningene til ReadWrite skal HP ha jobbet med et Android-brett siden sent i fjor. Den første modellen kan bli visningsklar i løpet av kort tid, kanskje allerede på mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona senere denne måneden.

Denne første modellen ryktes å havne i det øvre prissjiktet og bruke blant annet Nvidias nye Tegra 4-prosessor, skriver ReadWrite.

Hva gjelder smarttelefoner som kjører Android hevdes det at HP også ser på muligheten for å lansere dette, men det skal visst være usannsynlig at skjer i år. HP-sjef Meg Whitman sa i et intervju med Forbes nylig at selskapet ikke kommer til å lansere noen telefoner før årsskiftet, skriver PC för Alla .