HP slipper Palmpad neste år

HP slipper Palmpad neste år

Nettbrett med Webos fra Palm lanseres tidlig i 2011.

HP slipper sitt Palm-nettbrett tidlig i 2011, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Nettbrett fra HP har vært under lupen helt siden HP lanserte sine planer for å kjøpe Palm i april. De betalte til slutt 9,8 milliarder kroner for programvareprodusenten. På den tiden gikk det rykter om at HP ville droppe planene om et Windows 7-nettbrett til fordel for nettbrett med Palms Webos.

Tidsspesifisering

Siden den tid har HP sagt de vil selge nettbrett med begge systemene, men det er først nå de kommer med en mer konkret spesifisering av når Webos-brettet kommer.

- Du vil se oss komme med et Microsoft-produkt i nær fremtid, og et Webos-basert produkt tidlig i 2011, sa Todd Bradley, sjef i HPs forbrukergruppe under HPs kvartalspresentasjon i går.

Windows mot bedrifter

I juli informerte HP om at Windows-nettbrettet vil rettes mot bedriftsmarkedet, mens Webos vil bli forbrukervarianten. Brettene lanseres i sterk konkurranse med Apples Ipad, Ciscos nylig annonserte Cius for bedriftsmarkedet og nettbrett fra flere andre leverandører.

Computerworlds nyhetstjeneste har snublet over dokumenter som tyder på at HPs Windows-nettbrett vil bli HP Slate 500. Selskapet har også søkt om varemerkebeskyttelse for navnet Palmpad.

HP har også planer om å bruke Webos i smarttelefoner, minibærbare og nettoppkoblede printere.

Les om:

Komponenter